test

INTERVIU EXCLUSIV MARIUS SUMUDICA/ Nasul lui Ujpest

Jucător în Ungaria pentru campioana Debrecen VSC între 2002 şi 2004, Marius Şumudică îşi aduce aminte cu plăcere de experienţa trăită în ţara vecină, şi opinează că atmosfera creată de fanaticii suporteri ai lui Ujpest va fi cel mai mare adversar al steliştilor. Fostul rapidist, care a marcat trei goluri contra “alb-violeţilor”, regretă că în timp ce Steaua va evolua la Budapesta, echipa sa de suflet va privi cupele europene la televizor

SportM: Aţi jucat 2 sezoane în Ungaria, la Debrecen, cum este fotbalul de acolo?

Marius Şumudică: Luând în calcul experienţa mea, pot spune că este un fotbal bazat pe forţă, mai mult pe dueluri fizice şi mai puţin pe tehnică. Jucătorii tehnici sunt o raritate acolo, în schimb sunt super-profesionişti şi îşi dau viaţa pe teren.

SportM: În primul sezon, 2002-2003, aţi marcat 16 goluri. Aţi punctat şi contra lui Ujpest?
Şumudică: Da, chiar reţin că le-am dat două acasă, la Debrecen, şi unul la ei. Ceea ce vreau să subliniez este că ei sunt o formaţie foarte bine organizată, cu suporteri fanatici, care creează o atmosferă incandescendentă. Pentru Steaua va fi dificil, mai ales că joacă al doilea meci în deplasare.

SportM: Se spune că au probleme cu banii. Totuşi au un stadion foarte cochet…
Şumudică: Da, este o arenă foarte frumoasă, colorată alb-violet. Chiar îmi amintesc că fanii lor scandau “Forza Lila”, este un salut specific. În Ungaria fiecare echipă are un salut specific. Suporterii le cer favoriţilor să îşi dea viaţa în teren, şi dacă asta se întâmpla în campionat, vă daţi seama ce va fi în cupele europene, mai cu seamă contra unei echipe din România. Sunt probleme între noi şi ei, cred că nu trebuie să dau detalii istorice.

SportM: Unde se situează fotbalul maghiar faţă de cel al nostru?
Şumudică: Suntem peste ei, după părerea mea, dar pe de altă parte jucătorii lor pleacă în campionate puternice, joacă acolo şi se impun.

SportM: Cum vedeţi implicarea lui Celtic la Ujpest?
Şumudică: Dacă se implică cei de la Celtic, este clar că au găsit ceva acolo, un loc în care îşi pot trimite jucătorii care evoluează mai puţin la prima echipă. Înseamnă că există nişte relaţii, o apropiere de idei. Este ceva foarte onorant pentru fotbalul maghiar.

SportM: Poate să aibă probleme Steaua cu ungurii?
Şumudică: Nu cred că va avea, dar nu va fi uşor, nu va fi o victorie facilă.

“Ujpest are nişte suporteri fanatici, care creează o atmosferă incandescendentă. Pentru Steaua va fi dificil, mai ales că joacă al doilea meci în deplasare” 

Stiri recente

Slovacia, adversară a României la Euro 2024, a anunţat un lot lărgit de 32 de jucători

Slovacia, adversară a României la Euro 2024, a anunţat un lot lărgit de 32 de jucători. Cei 32 de jucători...