Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal intern

INTERVIU EXCLUSIV IOAN OVIDIU SABĂU/ Linişte, vorbeşte Moţul!

Sport Magazin: Este final de an şi inevitabil unmoment al bilanțului. Ce treceți la realizări şi ce treceți la obiective pentru 2010, pe care nu vi le-ați atins în 2009?
Ioan Ovidiu Sabău: Evident, pentru noi a mai rămas campionatul. Din Cupa României şi Europa League am ieşit. Deci ceea ce îmi doresc foarte mult este să avem continuitate în campionat și să câștigăm titlul, sau cel puțin să obținem o calificare în cupele europene, în Champions League sau în Europa League.

SportM: Cum vi s-a părut acest tur de campionat?
Sabău: Eu zic că a fost un tur bun, chiar foarte bun pentru ce eram pregătiți în acest moment. Apoi, e prima experiență, nu europeană, fiindcă ei au jucat un tur și anul trecut, dar este prima experiență consistentă, se fac zece jocuri, inclusiv cele cu Șahtior și Stuttgart, plus cele cu Ajax, Anderlecht și Dinamo Zagreb. Chiar dacă nu am fost pregătiți, este un mare câștig pentru toată lumea: club, antrenori, jucători. Ne-a ajutat această experiență să ne maturizăm, să vedem valoarea echipelor de la acest nivel și ce avem de făcut în continuare. Meciurile mari nu te pot face decât să crești. Şi deși am ieșit, pentru prima experiență este bine. Unii jucători nu au fost pregătiți, au fost speriați, timizi, în primele jocuri. Dar la Bruxelles, cu Anderlecht, chiar dacă am pierdut, am avut o altă atitudine, care vine treptat cu experiența.

SportM: Ce părere aveți despre revenirea de formă a lui Gigel Bucur?
Sabău: El a avut în fiecare meci ocazii multe, și în formula 4-4-2, și în 4-4-1-1, și în 4-3-1-2. Și-a creat ocazii, a ajuns la poartă, dar era tensionat și de multe ori asta și-a pus amprenta, pentru că toți așteptau să dea gol Gigel. După ce a înscris, a intrat mai relaxat, cu încredere. Prin realizările lui, munca celorlalți este evidențiată. Bucur este un băiat serios, profesionist, familist, convins, un jucător de caracter și de echipă. Ce mai poți spune despre el? Am numai cuvinte de laudă despre Gigel.

SportM: Este mai propice provincia pentru performanță decât Bucureștiul?
Sabău: Depinde de conducători. Și în provincie, dacă ai conducători care la primele jocuri mai modeste încep să pună în discuție metodele antrenorilor, să îi dea afară… Nu acest lucru face diferența. Ceea ce face diferența este dacă aceia care conduc înțeleg că e nevoie de continuitate, de a rezolva problemele în interior, nu în presa scrisă și audiovizuală. Aici e marele câștig al nostru, al Urziceniului… Ei au avut trei ani în care și-au format echipa, fără să pună la îndoială pregătirea antrenorului. Nu au fost scandaluri chiar dacă și la ei au fost probleme în primul an și chiar și în al doilea.

SportM: Cum comentaţi realizarea, dar și eșecul la ultima turnantă, al Unirii Urziceni?
Sabău: Trebuie apreciat foarte mult ce au realizat băieții. Dar, fără să supăr pe nimeni, eu cred că încă nu suntem pregătiți pentru acest nivel. Noi ajungem acolo prin eforturi, nu ne prea bagă lumea în seamă, dar la examenele decisive când te ia lumea în serios, pici. Însă, au făcut multmai mult decât pot face echipele româneşti într-o grupă de Liga Campionilor. Merită toată aprecierea şi considerația noastră. Numai că în Champions League trebuie să transferi jucători cărora să le dai salarii de 1, 1.5, 2 milioane de euro. Trebuie să investeşti măcar 50 de milioane de euro pentru performanță. Uitați-vă la Şahtior, care a făcut cele mai mari investiții, peste 150 de milioane de euro şi i-au trebuit 3 ani lui nea Mircea să câştige doar Cupa UEFA. Noi investim puțin şi vrem prea multe!

SportM: Sunteți un antrenor tânăr dar şi unul cu profil intelectual. Cât de important este să te instruieşti continuu în această meserie? Se schimbă fotbalul? În ce ritm şi prin ce diferă față de acum 5-10 ani, să spunem?
Sabău: Bine, fotbalul nu îl inventezi sau descoperi tu, principiile rămân la fel, dar metodele de lucru se schimbă. Tot timpul trebuie să stimulezi jucătorul, să nu faci acelaşi lucru, să aduci ceva nou, să îi dai plăcerea de a veni la antrenament, să simtă că este antrenat şi că este ajutat să gândească. Trebuie să ştie ce are de făcut, chiar dacă la început e nesigur. Doar aşa poți să ai calitate. Întotdeauna am insistat ca jucătorii să gândească, nu să joace instinctiv.

SportM: Care este formația dumneavoastră preferată în acest moment şi de ce?
Sabău: Îmi place Barcelona. Preferința mea este justifi cată de dinamica de joc a catalanilor. Iar apoi vine Interul, o echipă solidă, care îmi place ca şi pragmatism. Înveți foarte multe urmărind jocul unor echipe precum cele menționate. M-am uitat la jocurile lor şi am şi câteva site-uri cu analize pe care le consult periodic.

SportM: Dacă vă uitați la Inter, urmăriţi şi fosta echipă, Brescia?
Sabău: Urmăresc Serie A, iar legat de Brescia, mai țin de acolo legătura cu un director sportiv care era şi pe vremea mea la “rândunele” şi am rămas în relații bune.

SportM: Cine este în opinia dumneavoastră cel mai promițător tânăr jucător român?
Sabău: Mie îmi place Răduț de la Internațional Curtea de Argeş, un jucător tânăr, care trebuie să confirme. A apărut şi Ioniță de la Rapid. Cei doi m-au impresionat, în afară de Pantilimon, care, părerea mea… va ajunge portar mare. Este tânăr iar portarii se maturizează mai târziu, după cum se ştie.

SportM: Vă propuneți să ajungeți la echipa națională?
Sabău: Normal că toată lumea se gândeşte şi la viitor, dar în momentul de față, îmi place să trăiesc în prezent. Mereu mi-a plăcut să mă achit de responsabilitățile de moment. Toată mintea şi energia mi le pun aici. După care va veni şi timpul deciziilor, şi voi vedea ce voi face după ce voi pleca de Timişoara.

Citeste mai multe!

Litere volumetrice Volumetrii din alama Banner Oferta de Pret Montaje si decorari materiale publicitare Panouri publicitareSistem pop-up spider Roll-up - https://www.atlasms.ro/

Revista Sport Magazin (sportm.ro) este o publicație a trustului de presă Clubul Media Business


Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

PENTRU A OBȚINE REZULTATELE DORITE ÎN SEO ȘI BRAND-AWARENESS COMANDĂ ADVERTORIALE PREMIUM CU LINK-URI DOFOLLOW CĂTRE SITE-UL TĂU ÎN CELE PESTE 150 DE SITE-URI INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE ALE TRUSTULUI DE PRESĂ CLUBUL MEDIA BUSINESS, PRINTRE CARE:


https://businessphilosophy.ro


https://sportm.ro


https://sportprofit.ro


https://totceeaceeste.ro


https://superprofit.ro

O publicație a Clubului Media Business.      

Recomandarea noastra: