INTERVIU EXCLUSIV DUMITRU DRAGOMIR/ ”Vor sa ne beleasca”

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, acuză, în stilu-i caracteristic, ANAF-ul că vrea să desfiinţeze fotbalul şi sportul românesc cu o fiscalitate excesivă

SportM: Face ANAF-ul doar un joc de imagine cu aceste comunicate, intenţii, anchete, domnule Dragomir?
Dumitru Dragomir: Domnule, nu ştiu ce vrea să facă, dar încalcă legile ţării. Este o lege care se încalcă, ceva nemaiauzit. Se va ajunge să se desfiinţeze cluburile, să dispară sportul din ţara asta!

SportM: De ce este fotbalul atât de vânat în România?
Dragomir: Probabil pentru că a rămas ultimul bastion în care mai sunt bani şi vor să ne cureţe! Se profită de faptul că plătim bani mulţi la buget şi vor să ne jupoaie de tot.

SportM: Până la urmă chiar se va trece la 68% impozitare?
Dragomir: Domnule, noi avem o lege adoptată acum câţiva ani prin care suntem impozitaţi cu 24%. S-a făcut o lege specială pentru sport acum câţiva ani şi acum se încalcă. Doar în România se poate aşa ceva. Deci repet, este o lege pentru sport, nu un privilegiu pentru fotbal.

SportM: Aţi vorbit despre neregulile şi abuzurile ANAF-ului, ne puteţi explica în ce constau ele?
Dragomir: Tocmai în această nouă schemă de impozitare care încalcă o lege a ţării. Păi scrie negru pe alb ceva şi tu sari la 68%?

SportM: Aţi spus şi că România este singura ţară unde se percepe TVA pe transferuri. În Europa civilizată cum este? Ce regim are fotbalul?
Dragomir: Nu există nicăieri în lume aşa ceva. Dacă vinzi în străinătate cartofi, mazăre, lemn, chibrituri, orice, nu plăteşti TVA. Noi suntem în Uniunea Europeană dar în loc să ne aliniem la legile lor, continuăm cu legea noastră.

SportM: Se vorbeşte despre un sechestru la Dinamo, Rapid este în mare criză. Din informaţiile Dvs., va cădea cineva în acest sezon?
Dragomir: Ce să le ia domnule, şireturile, echipamentul? Păi ce, la noi deţine cineva ceva? Nu sunt ei proprietarii bazei sportive. Vă dau un exemplu. Acum doi ani, Real Madrid a avut datorii de 100 de milioane de euro, şi comunitatea locală şi guvernul spaniol i-au cumpărat baza sportivă şi apoi i-a dat-o înapoi în folosinţă. Acum, au avut 300 de milioane datorie. Primăria le-a dat 300 de milioane pe un teren de pregătire unde se antrenau copiii şi iar li l-a dat înapoi. Peste tot în lumea civilizată sportul este sprijinit, nu batjocorit şi înfundat.

SportM: Va începe campionatul la timp? Pronosticaţi vreun cutremur financiar, în acest sezon?
Dragomir: Domnule, nu ştiu, orice e posibil. Ce ştiu sigur e că vor să ne belească!

Stiri recente

Steaua şi Minaur Baia Mare şi-au aflat adversarele din optimile European Cup la handbal masculin

Steaua Bucureşti şi Minaur Baia Mare şi-au aflat, marţi, adversarele din optimile European Cup, după tragerea la sorţi de...