INTERVIU Eugen Trica: As avea loc la nationala

Eugen Trică este unul dintre fotbaliştii români care au impresionat în Bulgaria. Trică s-a adaptat foarte uşor şi a devenit golgheterul formaţiei ŢSKA Sofia şi al campionatului bulgar. Fostul jucător al Universităţii Craiova şi al Stelei mărturiseşte în SportMagazin powered by kicker că obiectivul său este participarea în Liga Campionilor cu ŢSKA şi vorbeşte despre neconvocarea sa la echipa naţională

Reporter: Vara trecută ai revenit în Bulgaria, iar acum eşti golgheterul campionatului. Care este secretul acestei ascensiuni?
Eugen Trică: Pentru mine este al patrulea an în Bulgaria şi recunosc că m-am acomodat foarte repede. Sînt foarte mediatizat aici, iar lumea mă apreciază. Ce pot să spun? îmi merge strună.

Reporter: Cît a contat transferul lui Florentin Petre la echipa ta?
Trică: Mă înţeleg foarte bine cu el. Florentin e jucător de echipă naţională, un băiat muncitor, care dă totul la antrenamente şi la meciuri. Ne cunoaştem de foarte mult timp. Ieşim în oraş, cîteodată cu familiile. Acum e mai greu, pentru că cei mici au început şcoala, iar soţiile sînt în România.

“Mă înţeleg foarte bine cu Piţurcă”

Reporter: Te afectează că eşti golgheterul campionatului, dar nu ai ajuns la naţională?
Trică: Bineînţeles că mă afectează. Cred că aş avea loc. Eu am jucat şi la tineret, şi la echipa mare. Acum s-a format un nucleu şi este foarte greu să intri în el. Sînt fotbalişti consacraţi care joacă de mult timp împreună. Este aproape imposibil pentru unul din afară, ca mine, să pătrundă în acest cerc.

Reporter: Cu Victor Piţurcă cum te înţelegi?
Trică: Mă înţeleg foarte bine. Relaţiile au rămas aceleaşi de cînd eram la Steaua şi la naţională.

Reporter: Ce poţi să-mi spui despre campionatul românesc?
Trică: Este foarte greu pentru Steaua să mai prindă pe Dinamo. Sînt 13 puncte. Sînt sigur că Dinamo va mai pierde meciuri. Are în deplasare la Rapid, în Ghencea, dar avansul e prea mare.

Reporter: Cum ţi s-a părut parcursul Stelei în Liga Campionilor?
Trică: Noi ne-am gîndit la început că se vor lupta pentru locul trei şi asta au obţinut. S-au bătut cu cei de la Kiev şi au cîştigat. Sper să realizăm şi noi cel puţin aceleaşi performanţe ca şi Steaua.

Reporter: Dacă daţi de o grupă ca cea a lui Levski, cu Barcelona, Chelsea şi Werder?
Trică: Păi, în cazul ăsta nu avem nici o şansă. Este nevoie de puţin noroc, altfel vom face turism, ca jucătorii lui Levski. Ei au fost mai mult la cumpărături.

“Steaua are 50% şanse cu Sevilla”

Reporter: Care sînt şansele Stelei şi ale lui Dinamo de a se califica mai departe în Cupa UEFA?
Trică: Steaua are 50%, dar pe Dinamo nu o văd trecînd de Benfica. îi va fi foarte greu, pentru că Benfica este o echipă redutabilă.

Continuarea in Kicker Sportmagazin de luni, 12 februarie 2007 

Stiri recente

Trăiește bucuria victoriei, cu pariuri online pe sporturile preferate

Din tribune, din fața televizorului sau cu ochii-n ecranul telefonului - oriunde te-ai afla ești un suporter înflăcărat al...