INTERVIU Daniel Niculae: Sa zambim la final

Atacantul lui Auxerre Daniel Niculae spune ca, la experienta acumulata, România nu are voie sa se teama de olandezi. Fostul rapidist se bazeaza pe forta de grup si crede ca Mutu si Marica pot face diferenta.

Reporter: Nico, se poate vorbi despre o revenire?
Daniel Niculae: Depinde ce întelegem prin revenire. Daca e vorba de o revenire de forma, sînt de acord. Mai ales ca vin dupa o accidentare.

Reporter: Greu cu Olanda?
Niculae: Ca sa ma exprim clasic, spun ca ne asteapta un meci foarte important. Personal, nu cred ca este un meci decisiv. Însa, în urma unui rezultat bun, ne putem gîndi serios la calificare.

Reporter: Ce întelegi prin rezultat bun?
Niculae: Sa intram pe teren, sa luptam pîna la fluierul final si sa iesim de pe teren fara sa pierdem..

Reporter: Nu te gîndesti sa cîstigati?
Niculae: Important este sa nu pierdem, ideal ar fi sa cîstigam. Sa zîmbim dupa fluierul final.

Reporter: Te temi de vreun adversar din lotul Olandei?
Niculae: Nu putem, de fapt nu avem dreptul sa vorbim de teama. De cine sa ne fie teama? Si mai ales de ce? Nu exista nici un jucator în nationala României fara un mare gabarit de experienta si jocuri internationale tari în picioare. Poate ca si olandezii ar trebui sa se teama de noi. Sa fim seriosi, la acest nivel chiar nu se mai poate vorbi de teama. Ne respectam adversarul, dar asta nu înseamna ca ne temem de el. Noi mergem acolo sa ne facem treaba si cred ca ne-o vom face bine.

Reporter: Va avea România forta sa marcheze?
Niculae: România s-a bazat dintotdeauna pe tehnica. Asta a fost si va ramîne principalul nostru atu. Iar cînd ai pe teren jucatori precum Mutu si Marica, trebuie sa te gîndesti în primul rînd sa marchezi. Avem forta sa marcam, iar Mutu si Marica pot face diferenta.

Reporter: Despre Daniel Niculae nu spui nimic?
Niculae: Nici n-ar avea sens. În astfel de meciuri ne bazam pe forta de grup. Nu conteaza cine va fi eroul. Important este sa cîstige echipa. Este regula noastra.

Reporter: Tu ce ti-ai propus pentru acest meci?
Niculae: Ce mi-am propus eu? Sa cîstige echipa. E primordial. Pentru ca degeaba marcam un gol, daca primim doua. Bucuria de a înscrie îsi pierde si sensul, si rostul.

Reporter: Se spune ca pe “De Kuip” suporterii creeaza o atmosfera de intimidare.
Niculae: Din cîte stiu, fanii pun presiune la meciurile lui Feyenoord. E pasiunea pentru echipa de club favorita. Cînd joaca nationala e altceva. Atunci ei trateaza partida ca pe o sarbatoare. Am fost cu Rapid pe “De Kuip”, însa atunci s-a jucat fara spectatori. Însa daca vorbim de presiune, fanii olandezi ar trebui sa vada cam ce atmosfera este în Giulesti. 

Reporter: Eşti la curent cu rezultatele Rapidului?
Niculae: Păi cum să nu fiu? Gîndiţi- vă că practic am crescut în vestiarul Rapidului. Este normal să le ţin pumnii strînşi băieţilor şi să mă bucur după fiecare victorie. Cred că nu e zi în care să nu vorbesc la telefon cu unul dintre foştii mei coechipieri.

Reporter: Îţi este dor de atmosfera din Grant?
Niculae: Am trăit multe momente frumoase acolo pe care n-am să le uit niciodată. Îmi e dor de un meci pe care să-l urmăresc din mijlocul galeriei. Şi să mă bucur la goluri.

Stiri recente

Planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice de la Paris au fost furate dintr-un tren

O geantă în care se aflau un computer şi două stick-uri de memorie USB care conţineau planurile de securitate...