INTERVIU DAN PETRESCU/ ”Liga Campionilor, un vis”

Dan Petrescu a făcut minuni la Urziceni în ultimul an. Petrescu a preluat Unirea în toamna lui 2006, cînd echipa ialomiţeană se zbătea în subsolul clasamentului. A urmat un retur bun, iar formaţia din micuţul orăşel a terminat pe un loc călduţ, la mijlocul clasamentului. Campionatul trecut a fost unul de excepţie pentru trupa antrenată de Dan Petrescu. Unirea Urziceni a pierdut finala Cupei României şi a terminat pe locul cinci, la egalitate de puncte cu Dinamo şi Rapid. În Cupa UEFA, “Chelsea de Ialomiţa” a întîlnit cel mai greu adversar, Hamburg, într-o “dublă” cîştigată foarte greu de echipa germană. A urmat o toamnă aproape perfectă în Liga I, cu victorii în Giuleşti şi Ştefan cel Mare. Din păcate pentru Dan Petrescu şi elevii lui, Unirea a pierdut locul întîi în ultimele minute ale etapei a XVII-a, dar “Bursucul” nu cedează şi promite că jucătorii săi vor muri pe teren în retur pentru a-i îndeplini visul, calificarea în Liga Campionilor

SportM: Cum a fost anul 2008 pentru Dan Petrescu?
Dan Petrescu: A fost un an foarte bun, dar se putea şi mai bine.

SportM: În ce sens?
Petrescu: Dacă nu pierdeam finala Cupei României în faţa CFR-ului, dacă nu pierdeam ultimul meci cu Steaua şi terminam pe primul loc turul, atunci era perfect. Totuşi, a fost foarte bine şi aşa.

SportM: Care e regretul cel mai mare în acest an, înfrîngerea din finala Cupei, eliminarea în faţa lui Hamburg sau eşecul din Ghencea din ultima etapă a turului?
Petrescu: Finala Cupei României, bineînţeles, dar şi meciurile cu Hamburg, în care noi am dat maximum, mai mult nu se putea.

SportM: Cum a fost în cele două partide împotriva nemţilor de la Hamburg?
Petrescu: Ştiam că este o echipă valoroasă şi că ei puteau să greşească într-un meci, dar nu în două. Vroiam să mă calific, dar şi după 0-0 în Germania, în tur, cînd am fost peste ei, ştiam că ei sînt mult mai buni şi vom avea un meci foarte greu la Urziceni.

SportM: În această toamnă, Unirea Urziceni a condus campionatul, dar aţi pierdut pe finalul meciului cu Steaua, din ultima etapă, după ce gazdele au înscris un gol cu spatele.
Petrescu: Unii au spus că a fost marcat cu fundul, alţii cu spatele, dar ce mai contează cum a fost. Să pierzi în ultimul minut al turului locul întîi e tragic şi foarte ciudat.

SportM: Aţi bătut pe Rapid şi pe Dinamo în deplasare, cum ai trăit acele victorii?
Petrescu: Au fost două victorii importante, mai ales că au venit în faţa a două echipe care se bat pentru titlu, pentru accederea în cupele europene. Noi ne batem tot pentru cupele europene, nu la titlu, deci au fost meciuri de şase puncte.

SportM: De ce declari de fiecare dată că Unirea Urziceni nu se luptă pentru titlul de campioană?
Petrescu: Pentru că ăsta e adevărul. Sîntem o echipă mică, dintr-un oraş mic.

SportM: Ţi-e teamă de posibilele jocuri de culise despre care se vorbeşte atît de mult în fiecare an?
Petrescu: Tot timpul mi-a fost teamă de retururi în România. În tur e ok, în retur e mai greu.

SportM: Care a fost cea mai bună echipă din Liga I în această toamnă?
Petrescu: Întotdeauna am spus că CFR-ul a fost cea mai bună echipă din România. Acum nu mai au meciurile din Liga Campionilor, iar acest lucru se va vedea în primăvară.

SportM: Sezonul trecut ai criticat foarte des arbitrajele, ce părere ai despre prestaţiile arbitrilor din această toamnă?
Petrescu: Am avut arbitraje bune. Dar era şi greu să fie ca în sezonul precedent.

SportM: Eşti mulţumit de ceea ce ai realizat în ultima perioadă ca antrenor? Petrescu: Nu. Eu niciodată nu sînt mulţumit. Vreau mai mult.

SportM: Ce ar fi însemnat pentru tine ca Unirea să fie campioană de toamnă?
Petrescu: Nimic deosebit, poate doar o consolare. Eu ştiu că un sezon durează un an, nu şase luni.

SportM: Pe ce loc vom vedea Urziceniul la finalul sezonului?
Petrescu: Sper să terminăm în primele şase, pentru că ăsta e obiectivul nostru.

SportM: Nu-ţi doreşti mai mult, poate Liga Campionilor?
Petrescu: Nu. Dacă mi se dau zece milioane pentru transferuri, atunci da.

SportM: Ce ar reprezenta pentru tine să ajungi cu Unirea Urziceni în grupele Champions League?
Petrescu: Un vis. Cu orice echipă aş ajunge în Ligă ar fi ceva de vis.

Stiri recente

Planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice de la Paris au fost furate dintr-un tren

O geantă în care se aflau un computer şi două stick-uri de memorie USB care conţineau planurile de securitate...