Interviu cu campioanele mondiale la canotaj, dublu vasle, Gianina Beleagă şi Ionela Cozmiuc, premiate la Gala Trofeelor Alexandrion: «Sperăm să se organizeze Campionatul European din toamnă şi să simţim din nou adrenalina concursului»

Fundaţia Alexandrion le aduce iubitorilor sportului, ȋn fiecare săptămână, interviuri în exclusivitate cu personalităţi ale sportului românesc. Cei mai buni sportivi urcă în fiecare an pe scena Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală din România, care răsplăteşte campionii sportului şi se bucură de aplauzele şi recunoaşterea celor pe care ȋi reprezintă cu succes ȋn ȋntreaga lume. Ne îndreptăm acum, din nou, atenţia către cei care au primit distincțiile Fundației Alexandrion în seara celei mai recente gale, desfăşurată pe 5 februarie ȋn Bucureşti, care a adus împreună lumea performanţei sportive româneşti. Ne-am dorit să aflăm cum îşi amintesc acel moment, ce fac în prezent şi cum văd viitorul.

Gianina Beleagă şi Ionela Cozmiuc formează echipa de aur a României la canotaj feminim, clasându-se pe locuri fruntaşe la competiţii internaţionale importante. Împreună au câştigat medalii de aur la dublu vâsle categoria uşoară, la Campionatul Mondial de Tineret de la Plodviv (Bulgaria) ȋn 2017 şi Campionatul Mondial de Seniori de la Sarasota-Bradenton (SUA), au participat la Jocurile Olimpice de Vara de la Rio de Janeiro (Brazilia) – 2016 şi s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo- 2021. Gianina şi Ionela au muncit mult pentru aceste rezultate, au trecut peste perioade grele şi accidentări, ȋmpreună, au ignorat bătăturile dureroase din palme, provocate de vâsle, şi şi-au ȋndeplinit visul de a ajunge campioane.

Cele două campioane mondiale la canotaj se află ȋn topul sportivilor premiaţi de Fundaţia Alexandrion pentru rezultate extraordinare, ȋn cadrul Galei Trofeelor Alexandrion.

Gianina şi Ionela au ȋn continuare obiective sportive măreţe, cum ar fi titlul de campioane olimpice, pentru care se antrenează din greu şi spun că relaţia lor s-a ȋmbunătăţit după perioada de izolare, pentru ca au ȋnvăţat să fie mai flexibile şi au devenit mai liniştite. «Lucrurile sunt mai bune, barca parcă ne merge mai repede, suntem mai echilibrate şi psihic şi fizic şi asta clar ne ajută ca echipă » a spus Gianina Beleagă ȋntr-un interviu acordat Fundaţiei Alexandrion.

Cele două se află ȋn cantonament, la Snagov, dar spun ca au continuat să se antreneze la fel de intens şi ȋn perioada ȋn care au fost nevoite să stea acasa, folosind ergometrul şi aşteaptă cu nerăbdare Campionatele Europene din octombrie, pentru că ȋşi doresc să simtă din nou adrenalina competiţiei, de care nu au avut parte deloc anul acesta.

«Am momente ȋn care, chiar şi de când m-am ȋntors ȋn cantonament, nu visez cursele, ȋnsă visez că sunt la concurs, că trăiesc adrenalina aceea, lucru care mi-a lipsit anul acesta, nu am avut deloc competiţii. Sperăm să se ţină Campionatul European ȋn toamnă şi să simţim din nou fiorii concursului » a spus Ionela Cozmiuc.

Întrebate ce i-ar spune propriei persoane, daca ar deveni campioane olimpice la Tokyo, Gianina şi Ionela au răspuns la fel – «Bravo, fată! Ai reusit ! »- semn că privesc ȋn aceeaşi direcţie, cu o determinare la fel de mare, ceea ce le sporeşte şansele de a obţine un rezultat foarte bun.

Urmăriţi aici interviul integral : https://www.youtube.com/watch?v=yPdNlfq3apU&feature=youtu.be

Despre Fundația Alexandrion

Fundația Alexandrion a avut de-a lungul timpului parteneriate atât cu echipe de handbal (U Alexandrion Cluj și CSA Steaua Alexandrion), cât şi cu echipe de fotbal (Universitatea Craiova, CSM Politehnica Iaşi, ASU Politehnica Timișoara, Petrolul Ploieşti, Concordia Chiajna, Universitatea Cluj, Metaloglobus București, Unirea Urziceni, Steaua Bucuresti și Dinamo Bucuresti). Unele dintre aceste parteneriate se derulează şi ȋn prezent. Fundația susține, de asemenea, și alte sporturi, precum golf, rugby, ciclism, box, polo, volei, tenis de câmp etc. Ani la rând, Fundația Alexandrion a sprijinit nu doar echipe sportive, ci și Comitetul Olimpic Sportiv Român, la trei Olimpiade, organizate la Atena, Londra și Beijing.

Trofeele Alexandrion, care onorează performanța internațională a sportivilor români, reprezintă cea mai importantă  gală a sportului românesc, iar cea de-a cincea şi cea mai recentă ediţie a avut loc în februarie 2020.

Compania Alexandrion Group, prin Fundaţia Alexandrion, este unul dintre cei mai importanţi susţinători ai sportului românesc, ȋn rândul companiilor din România. În medie, ȋn ultimii  5 ani, Fundaţia Alexandrion a dedicat sportului peste 200 de acţiuni anuale şi a oferit peste 100.000 de mingi  de fotbal, handbal, baschet, rugby sau volei, iubitorilor de sport, ȋn perioada menţionată.

Stiri recente

Stéphanie Frappart va arbitra finala Cupei Greciei

Stéphanie Frappart va arbitra finala Cupei Greciei, dintre Panathinaikos şi Aris FC, care va avea loc în data de...