test

INTERVIU Carieră contracronometru

Ajuns la 26 de ani, Răzvan Florea rămîne singurul medaliat olimpic din istoria înotului românesc. După un an 2006 de succes, încununat cu două medalii de bronz la campionatele continentale, constănţeanul se gîndeşte tot mai mult să abandoneze cariera sportivă după Jocurile Olimpice din 2008, dorind să petreacă mai mult timp alături de soţia sa, Oana.
Momentan, Florea îşi canalizează însă toate energiile către un examen extrem de dificil, Campionatul Mondial de la Melbourne (17 martie – 1 aprilie).

Reporter: în 2006, ai fost singurul înotător român medaliat la nivel internaţional. în aceste condiţii, la ce ne putem aştepta la Campionatul Mondial de la Melbourne ?
Răzvan Florea: A fost un an fantastic, unul plin de succese. Am avut şi puţin noroc, mi-au ieşit toate din plin, în ciuda piedicilor puse de federaţie. Poate în acest an va veni şi rîndul altora în Australia.
 

Reporter: După rezultatele înregistrate în 2006 nu prea sîntem cotaţi cu şanse la medalii, iar americanii şi australienii stabilesc record după record.
Florea: într-adevăr, va fi foarte greu să obţinem o medalie şi o zic cu maximă responsabilitate. Este din ce în ce mai dificil să izbutim performanţele din trecut pentru că de cîţiva ani înotul românesc se bazează doar pe cîţiva înotători, pe cînd alte ţări schimbă frecvent generaţiile.
 

Reporter: îţi lipseşte din palmares o medalie la un campionat mondial.
Florea: Da, şi normal că vreau să o cuceresc (rîde). Ca să fiu realist, m-aş mulţumi şi cu o clasare bună în finală, important este să îmi realizez baremul olimpic, pentru că participarea la Beijing este principalul meu obiectiv şi probabil ultimul din carieră…

Continuarea in Kicker SportMagazin de luni, 12 februarie 2007

Stiri recente

Slovacia, adversară a României la Euro 2024, a anunţat un lot lărgit de 32 de jucători

Slovacia, adversară a României la Euro 2024, a anunţat un lot lărgit de 32 de jucători. Cei 32 de jucători...