INTERVIU BOGDAN MARA/ ”Vom juca de la egal la egal cu Hamburg”

Experimentatul jucător al Unirii Urziceni, Bogdan Mara, este de părere că formaţia ialomiţeană poate furniza surpriza în dubla cu Hamburg, din turul I al Cupei UEFA.

SportM: Cum vezi meciul de la Hamburg?
Bogdan Mara: Va fi foarte dificil, pentru că Hamburg este cea mai grea echipă pe care puteam să o înîlnim în turul întîi al Cupei UEFA. Din cîte ştiu eu, anul acesta se luptă cu Bayern pentru titlu în Bundesliga, şi asta spune totul.

SportM: Ce şanse aveţi în faţa unei asemenea echipe?
Mara: După cum ne ştiţi, noi mergem să ne jucăm şansa indiferent de numele adversarului. Chiar dacă noi sîntem Unirea Urziceni iar ei sînt Hamburg, vom juca de la egal la egal cu ei.

SportM: Rapid a eliminat pe Hamburg, deşi nimeni nu le dădea nicio şansă jucătorilor antrenaţi de Răzvan Lucescu. Crezi că puteţi să repetaţi şi voi performanţa giuleştenilor?
Mara: Se poate repeta istoria, deşi cred că germanii formează acum o echipă mai puternică. Noi nu ne temem de ei, îi respectăm, dar atît. Cred că va fi o atmosferă foarte frumoasă la meciul tur, dar cei 50-60.000 de spectatori ne vor mobiliza şi mai mult. Astea sînt meciurile pe care oricine îşi doreşte să le joace.

SportM: Te aşteptai, în urmă cu un an şi jumătate, cînd ai venit la Urziceni, să aduceţi o echipă precum Hamburg în acest orăşel?
Mara: Nu mă aşteptam, dar îmi doream, pentru că ăsta a fost şi gîndul meu cînd am venit aici. Ştiam că se vrea performanţă la acest club, dar nu credeam că vom reuşi atît de repede să ajungem în cupele europene.

SportM: Ce ar însemna pentru tine şi pentru Unirea să eliminaţi pe Hamburg?
Mara: Ar fi o performanţă incredibilă să trecem de o asemenea echipă şi să ajungem în grupele Cupe UEFA. Ar mai urma cîteva partide foarte tari, care ne-ar ajuta pe toţi să creştem mult în valoare.

SportM: Cinci echipe din Liga I încearcă să ajungă în grupe, cîte crezi că vor reuşi acest lucru?
Mara: Eu îmi doresc să fie cît mai multe, trei, patru, poate toate cinci, de ce nu? Sînt adversari grei, dar nu cred că sînt invincibili nici unii.

Dinamo şi Rapid au mîncat „Hamburgeri”

Cei de la Hamburg au coşmaruri cînd vine vorba de echipe româneşti. În sezonul 1983-1984 al Cupei Campionilor Europeni, Dinamo a eliminat în turul secund formaţia germană, care lua startul în compeţie din postura de deţinătoare a trofeului. Dinamoviştii au trecut de nemţi după 3-0 în tur şi 2-3 în Germania, reuşind unul dintre cele mai mari rezultate ale echipelor româneşti în cupele europene.

În primăvara lui 2006, Rapid a repetat performanţa dinamoviştilor. Deşi porneau din postura de outsideri, giuleştenii au trecut de Hamburg în „optimile” Cupei UEFA. În tur, jucătorii antrenaţi de Răzvan Lucescu au cîştigat cu 2-0 în Giuleşti, iar în retur au pierdut cu 1-3 pe „AOL-Arena” şi au obţinut biletele pentru sferturile de finală.