INTERVIU BOGDAN MARA/ “Puteam prinde locul trei in grupe!”

0
107

Starul Unirii Urziceni consideră că formaţia ialomiţeană ar fi putut obţine calificarea în primăvara europeană dacă nu ar fi avut ghinionul să întîlnească în ultimul tur de calificare puternica echipă germană Hamburger SV

SportM: În această săptămînă debutează partidele din grupele Cupei UEFA, iar în caz că aţi fi eliminat pe Hamburger, aţi fi jucat într-o grupă cu Sevilla, Ajax, Aston Villa şi Zilina. Ce aţi fi putut face într-o asemenea companie?
Bogdan Mara: Eu cred că puteam face o figură frumoasă. Dacă băteam pe Hamburger, prindeam cu siguranţă mult curaj în joc şi nu ne-ar mai fi fost frică de nici un adversar indiferent de numele lui. Eu spun că puteam obţine locul trei în grupe şi să ne calificăm în primăvara europeană dacă treceam de Hamburger.

SportM: Cum ai caracteriza, per ansamblu, evoluţia Unirii Urziceni în această ediţie a Cupei UEFA?
Mara: Cred că în primul rînd am avut ghinion la tragerea la sorţi, pentru că am jucat împotriva celui mai periculos adversar posibil din urne. Am realizat un meci bun în manşa tur, dar valoarea individuală a jucătorilor şi-a spus cuvîntul în retur, şi chiar nu cred că puteam face mai mult.

SportM: Faptul că nu avem nici măcar o echipă calificată în grupele Cupei UEFA poate fi catalogat ca un dezastru pentru fotbalul românesc?
Mara: Se poate vorbi teoretic despre un dezastru, dar prestaţiile lui CFR Cluj şi a Stelei în Liga Campionilor pot şterge această imagine.

SportM: Ţi se pare prea brusc pentru fotbalul românesc saltul la cinci echipe în Cupa UEFA?
Mara: Relativ, anul acesta am avut în cupele europene şi cîteva echipe fără experienţă internaţională, dar lucrurile vor sta probabil diferit în 2009. Spun asta pentru că va fi o luptă foarte încinsă pentru locurile din cupele europene, şi acest lucru va căli echipele angrenate în această bătălie.

Continuarea în numărul 133 al SportMagazin (20-27 octombrie)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here