INTERVIU ALEXANDRU PITURCA/ Pe urmele tatalui

Crescut la Steaua, Alexandru Piţurcă a debutat cu gol în prima ligă în meciul cu FC Argeş din ultima etapă a sezonului 2000‑2001. După alţi trei ani petrecuţi în Ghencea, Piţurcă junior s-a transferat la FC Caracal, iar un sezon mai tîrziu a ajuns la Universitatea Craiova. În stagiunea 2006-2007 a fost coechipier cu Eugen Trică şi Florentin Petre la ŢSKA Sofia. De un an şi jumătate îmbracă tricoul „pandurilor” din Tîrgu Jiu, iar în 2008 a reuşit cîteva goluri extrem de spectaculoase, dintre care două în poarta lui Dinamo. La 25 de ani, pe care i-a împlinit săptămîna trecută, Alex Piţurcă a intrat în vederile Stelei, iar Gigi Becali a anunţat că-l va lua în Ghencea la finalul turului. Piţurcă Junior s-a sfătuit însă cu tatăl său, iar selecţionerul i-a recomandat să nu facă încă acest pas

SportM: Alex, eşti mulţumit de felul în care ai evoluat în acest sezon?
Alexandru Piţurcă: Din punct de vedere personal, pot spune că sînt mulţumit, dar ca echipă mai avem de tras pentru a evita retrogradarea. Eu pînă acum am avut un an bun, dar întotdeauna e loc de mai bine. Sper să fiu sănătos şi să cîştig cît mai multe meciuri, pentru că locul Pandurilor e undeva la mijlocul clasamentului.

SportM: Gigi Becali te dă ca şi transferat la Steaua în această iarnă, vei ajunge în Ghencea?
Piţurcă: Nu vreau să discut despre acest lucru. Sînt sub contract cu Pandurii şi mă simt foarte bine la Tîrgu Jiu.

SportM: Te-ai sfătuit în această privinţă cu tatăl tău?
Piţurcă: Da, am vorbit cu tata şi mi-a spus că mai am nevoie de meciuri pînă să fac acest pas.

SportM: Ai debutat în Divizia A chiar la Steaua. Ce ar însemna pentru tine o revenire în Capitală?
Piţurcă: Am jucat acolo, dar atunci eram un copil şi nu aveam experienţă. În plus, erau atacanţi foarte valoroşi şi îmi era foarte greu să prind echipa. Atunci era antrenor tatăl meu şi toată lumea ar fi spus că mă bagă în teren doar pentru că sînt fiul lui.

SportM: E o povară pentru tine să porţi numele Piţurcă?
Piţurcă: E foarte foarte greu să porţi acest nume. Lumea e invidioasă şi rea şi spune că joc fotbal doar datorită faptului că sînt fiul lui Victor Piţurcă. Şi la Tîrgu Jiu m-am adaptat mai greu, iar atunci mulţi ziceau asta.

SportM: În ultimele două meciuri dintre Pandurii şi Dinamo ai marcat cîte un gol şi le-aţi luat „cîinilor” patru puncte. Te motivează atît de mult partidele cu formaţia din Ştefan cel Mare?
Piţurcă: Într-adevăr, îmi iese bine jocul în meciurile cu Dinamo şi mă bucur mult cînd înscriu împotriva lor. Sper să fiu în continuare naşul lor.

Continuarea în numărul 135 al revistei SportMagazin (4 – 10 noiembrie 2008)