INTERVIU/ Adrian Ilie despre antrenorul Georgiei: ”Cuper, un ghinionist”

Adi Ilie laudă metodele fostului său antrenor de la Valencia, dar spune că acesta s-a născut într-o zodie ghinionistă

SportM: Adi, te surprinde să îl regăseşti pe Cuper pe banca Georgiei?
Adrian Ilie: Nu, fiindcă are un nume în fotbalul mare, dar probabil că dacă avea rezultate mai bune pe unde a fost putea fi la o naţională şi mai puternică.

SportM: Ce amintiri ai de cînd erai antrenat de argentinian?
Ilie: Era foarte exigent! Cu el antrenor, am ajuns de două ori în finala Ligii, şi asta nu e o întîmplare, e o dovadă de pricepere a antrenorului.

SportM: Ai rămas în relaţii cu el?
Ilie: Da, anul trecut, cînd am fost cu Steaua la Sevilla iar el era la Betis, i-am dat un telefon şi chiar am fost la un meci Betis – Santander. Poate o să trec acum să îl salut la hotel.

SportM: Care sînt calităţile cele mai mari ale lui Cuper?
Ilie: Calitatea lui principală, aşa cum l-am cunoscut, este că pregătea foarte bine meciurile şi nu risca foarte mult.

SportM: A fost ghinionul marea problemă în cariera lui?
Ilie: Cu siguranţă, mai rar aşa ghinionist! Şi înainte de finalele pierdute cu Valencia a ratat cu Mallorca Cupa Spaniei şi Cupa Cupelor.

SportM: Poate duce Georgia la Mondial?
Ilie: Depinde şi de valoarea lotu lui pe care îl are la dispoziţie. Nu ştiu ce probleme poate pune unor formaţii ca Italia şi Bulgaria. Nici nouă n-ar trebui să ne pună, în mod normal.

Profil: Hector Raul Cuper

Antrenorul Georgiei, care şi-a aniversat duminică a 53-a zi de naştere, este o figură cunoscută microbiştilor români încă de pe vremea cînd ducea Valencia în două finale consecutive ale Ligii Campionilor. Dar C.V.-ul lui Cuper nu se rezumă la aceste performanţe triste. Fost fundaş în Argentina, Cuper s-a retras în 1992 şi a stat prima dată pe banca lui Huracan. După o altă experienţă la Lanus, trece în Europa în 1997, la Mallorca. La primul sezon în insulă, duce clubul în finala Cupei Regelui, pierdută în faţa Barcei. Un sezon mai tîrziu, mai face cîteva minuni: ia Supercupa Spaniei şi califică echipa în finala Cupei Cupelor, evident pierdută contra lui Lazio. După o clasare pe locul 3, pleacă la Valencia în 1999. Este urmărit de ghinion şi pierde două finale succesive de Liga Campionilor: împotriva lui Real Madrid (2000) şi Bayern Munchen (2001). Trece la Inter în speranţa de a avea în sfîrşit noroc, dar ratează primul Scudetto al lui Inter după 13 ani în ultima etapă a ediţiei 2001/2002. După alte mandate nereuşite la Mallorca, Betis şi Parma, Hector Cuper speră să dea lovitura cu Georgia.

Gherila georgiană

Iată fotbaliştii convocaţi de Hector Cuper pentru amicalul de la Bucureşti, cea mai notabilă absenţă fiind cea a căpitanului Kakhaber Kaladze (AC Milan)

Portari:
Giorgi Lomaia (Locomotiv Tbilisi); Revaz Tevdoradze (Gagra); Mirza Merlani (Olipmi)

Fundaşi: Zurab Khizanishvili (Blackburn); Lasha Salukvadze (Rubin Kazan); Mate Gvinianidze (Munchen 1860); Aleksander Kvakhadze (WIT Georgia); Ilia Kandelaki (Sturm Graz); Malkhaz Asatiani (Dinamo Kiev)

Mijlocaşi: Levan Kobiashvili (Schalke 04); Levan Khmaladze (DC Dinamo); Levan Odikadze (FC Dinamo); David Kvirkvelia (Rubin Moscova); Giorgi Merebashvili (FC Dinamo); Luka Razmadze (WIT Georgia)

Atacanţi: Rati Aleksidze (Locomotiv Tbilisi); Levan Mchedlidze (Empoli); Beka Gotsiridze (Zestafoni); Otar Martsvaladze (Dinamo Kiev)

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...