Te asteptam si pe retelel sociale

Champions League

INTERVIU ADRIAN ANCA/ Pariaza pe CFR Cluj!

După cinci sezoane în care a scris istorie cu CFR Cluj, Adrian Anca a ajuns la Gloria Bistriţa, dar le cere foştilor săi colegi să învingă pe Bordeaux şi să se califice în „optimile” Ligii Campionilor

SportM: Adrian, cît de mare este regretul că nu ai apucat să joci şi tu cu CFR-ul în Liga Campionilor, după ce ai pus umărul la crearea acestie echipe?
Adrian Anca: Mi-ar fi plăcut mult să prind şi eu cîteva meciuri în Ligă, dar aşa a fost să fi e. Am jucat cinci ani la CFR şi am avut parte de cele mai frumoase momente din viaţă mea, din punct de vedere fotbalistic.

SportM: E un pas înapoi pentru tine transferul la Bistriţa?
Anca: Nu. Eu am debutat în Divizia A chiar la Gloria, şi aici sînt nişte oameni deosebiţi. După cîteva meciuri la Oţelul în luna august, am hotărît să vin la Bistriţa pentru a sta mai aproape de familia mea. Le mulţumesc pe această cale celor de la Galaţi, că m-au înţeles.

SportM: Ce părere ai despre primele trei meciuri ale CFR-ului în grupele Champions League?
Anca: Au jucat foarte bine, mai ales cu Roma şi cu Chelsea. La Bordeaux au avut mare ghinion cu acel autogol, pentru că puteau să se întoarcă uşor un punct din Franţa.

SportM: Totuşi, a fost diferenţă mare între evoluţia lor în primele două partide şi cea din al treilea joc.
Anca: Nu vreau să le caut scuze, dar am spus-o chiar dinaintea meciului că le va fi foarte greu fără Dani. Portughezul este un jucător foarte bun, chiar esenţial pentru CFR.

SportM: Cum vezi „returul” cu Bordeaux din Gruia?
Anca: Un meci extrem de important. O victorie a foştilor mei colegi le asigură practic califi carea în Cupa UEFA, de pe locul trei, dar îi şi menţine în cursa pentru „optimile” Ligii. Mi-aş dori din tot sufl etul să-i văd în „primăvara Champions League”, pentru că am mulţi prieteni acolo. Le urez multă baftă în cele trei meciuri pe care le mai au de disputat anul acesta în grupe.

Portret

Născut pe 27.03.1976, Adrian Anca a debutat în prima ligă abia în 2002, cînd a fost achiziţionat de Gloria Bistriţa de la I.S. Cîmpia Turzii. Un an mai tîrziu, Anca a ajuns la CFR Cluj în liga secundă. A marcat 24 de goluri în 29 de etepe şi a fost principalul artizan al promovării ceferiştilor. În următorul sezon, „Caniggia din Gruia” a înscris de 11 ori şi a fost foarte aproape de o mutare la Rapid. A rămas însă la CFR, şi, chiar dacă a fost curtat şi de Dinamo în urmă cu doi ani, Anca a scris istorie cu formaţia din Cluj. În cele cinci sezoane petrecute în Gruia, Adrian Anca a marcat peste 60 de goluri în toate competiţiile. Acum, atacantul în vîrstă de 32 de ani îmbracă tricoul Gloriei Bistriţa.

Citeste mai multe!