Inter, inca o victorie in Serie A

După egalul cu Udinese de acasă, de miercuri, Internazionale Milano şi-a reluat şirul imens de victorii din Italia şi s-a impus cu 2-1 la Livorno fiind tot mai aproape de un titlu mult aşteptat.

Cele trei formaţii ale Italiei calificate în optimile de finală ale Ligii Campionilor şi-au jucat meciurile de campionat sâmbătă dar dacă Inter şi AC Milan au revenit de la 0-1 pentru a se impune, Roma s-a împiedicat la Ascoli unde a reuşit doar un 1-1.

Cu un prim unsprezece improvizat din care au lipsit Crespo, Adriano, Figo, Vieira, Cambiasso sau Ivan Cordoba, Inter a fost condusă cu 1-0 la Livorno, gol Cristiano Lucarelli, dar s-a impus cu 2-1 după reuşitele lui Julio Ricardo Cruz şi Zlatan Ibrahimovici (foto).

AC Milan a avut şi ea ceva în probleme în meciul de acasă cu Chievo, oaspeţii deschizând scorul prin Pellisier, însă Gilardino, Oddo şi Seedorf au marcat pentru o victorie clară a Milanului, 3-1, o victorie care aduce formaţia lui Carlo Ancelotti pe locul cinci, la egalitate de puncte cu Lazio Roma, ocupanta locului patru, ultimul care asigură calificarea în Liga Campionilor.

în derbiul românilor, Ascoli şi AS Roma au încheiat la egalitate, 1-1, deşi gazdele ocupă ultimul loc în clasament iar Roma este pe locul doi. Soncin a deschis scorul pentru gazde în minutul 31 iar Wilhelmsson a egalat în minutul 85 pentru Roma. Vali Năstase a fost integralist la gazde, a jucat slab şi a văzut un cartonaş galben, în timp ce Cristi Chivu a fost integralist la oaspeţi, a jucat bine şi a văzut un cartonaş galben.