Hargreaves: Nu e o tragedie ca ne-a eliminat Milan

Pînă acum campioana Germaniei, Bayern München, a avut un sezon sub aşteptări, mai ales pe plan intern. Săptămîna trecută, bavarezii au fost eliminaţi de AC Milan din Liga Campionilor, după o înfrîngere surprinzătoare pe teren propriu. Mijlocaşul Owen Hargreaves, pentru care Manchester United oferă 30 de milioane de euro, explică într-un interviu exclusiv cauzele eşecurilor şi vorbeşte despre planurile sale de viitor

kicker: Owen, ce s-a întîmplat miercuri seară în meciul cu AC Milan?
Owen Hargreaves: După ce am remizat, 2-2, în Italia, eram atît de aproape de semifinale. Nu pot să-mi explic ce s-a întîmplat. Cu toate acestea, noi ne-am îndeplinit obiectivul. Nimeni nu se aştepta să terminăm pe locul întîi în grupă şi să trecem de Real Madrid în “optimi”. În plus, în acest sezon dezamăgitor Liga Campionilor a fost un lucru reuşit. Mai mult decît atît, AC Milan este o echipă mai puternică şi mai ofensivă decît Real şi nu este o tragedie că ne-au eliminat.

kicker: Cît de dificil este să-l blochezi pe Kaka?
Hargreaves: E un jucător fantastic, un fotbalist complet. Nu există pe acest post unul mai bun decît el, poate Ronaldinho şi Messi.

kicker: Ce părere ai despre victoria lui Manchester, 7-1, cu AS Roma?
Hargreaves: A fost un spectacol pe cinste. Am rămas uimit de felul în care a jucat United. Manchester este cea mai ofensivă formaţie din Europa, iar Cristiano Ronaldo cel mai bun fotbalist din lume. În schimb, englezii nu ar fi fost prea fericiţi dacă ar fi jucat împotriva noastră.

kicker: Care este favorita ta la cîştigarea Ligii Campionilor?
Hargreaves: Nu am nici una.

kicker: Care este diferenţa dintre  Bayern München din 2001, care a cîştigat Champions League, şi actuala echipă?
Hargreaves: Există o singură diferenţă. Atunci jucau la noi Elber, Lizarazu, Effenberg, Andersson sau Linke, care aveau vîrsta optimă pentru marea performanţă. Acum, la Bayern evoluează mulţi jucători tineri, care vor aju nge departe peste cîţiva ani.

kicker: În 2001 te-ai numărat printre fotbaliştii care au ridicat Cupa Campionilor deasupra capului. Este Hargreaves acum alt jucător?
Hargreaves: Cînd eşti foarte tînăr, joci mai mult din entuziasm. Acum, am altă experienţă şi mă simt mult mai puternic. În primii mei ani am stat mult şi i-am urmărit pe colegii mei. Lizarazu a fost un profesionist adevărat, Effenberg a fost un jucător extraordinar, iar Patrick Andersson m-a ajutat mult.

Continuarea in Kicker SportMagazin de luni 16 aprilie 2007

Stiri recente

România a urcat pe locul 43 în clasamentul FIFA, după calificarea la Euro 2024

Naţionala de fotbal a României a urcat cinci poziţii şi se află pe locul 43 în clasamentul FIFA dat...