Te asteptam si pe retelel sociale

Handbal

Handbal: Victorie zadarnica a nationalei Romaniei

Echipa nationala de handbal masculin a Romaniei a ratat calificarea la Campionatul European din 2008 din Norvegia. In meciul retur impotriva Suediei, romanii s-au impus cu 34-33, in sa in tur suedezii castigasera detasat cu 36-25.

Jucatorii lui Lucian Rasnita au inceput partida de la Constanta in atac si Rares Jurca a deschis scorul. Acelasi Jurca mai marcheaza inca odata si jocul este total diferit de cel din Suedia. Atacul romanilor merge, iar apararea sta mult mai bine in teren. Rudi Stanescu apara tot ce poate, iar Cozma, Sania si Iacob maresc diferenta de pe tabela. In minutul 24, Romania avea noua goluri avans, suedezii primesc o lovitura de sapte metri si in poarta intra Laufceac, care apara, dar incep sa apara greselile, iar nordicii profita. Pe teren diferenta de efectiv se simte, romanii au doi eliminati, iar suedezii preiau atacul si la finalul primei reprize scorul a fost 18-16 pentru Romania.

Cea de-a doua repriza nu a mai adus in teren o echipa a Romaniei la fel de hotarata ca in prima parte. Atacul a facut din nou greseli ca si in Suedia, iar nordicii au profitat de ele si au inscris de fiecare data. Pana in minutul 53, Romania a condus pe tabela, dupa care suedezii au reusit egalarea. Sania a mai inscris odata si a adus avantaj de un gol. Pe final, suedezii raman cu doi oameni mai putini pe teren, din cauza eliminarilor. Romanii profita si inscrie, minutul 56 scorul era 34-32, dupa golul inscris de Savenco. In cele din urma, nationala lui Rasnita castiga la un gol diferenta, 34-33, trecandu-si in cont doar o victorie de palmares.

Pentru Romania au marcat: Rares Jurca (5), Alin Sania (5), Sandu Iacob (5), Viorel Mazilu (4), Valentin Ghionea (3), Marian Cozma (3), Mihai Timofte (3), Florin Nicolae (3), Laurentiu Toma (2), Savenco (1).

Citeste mai multe!