Handbal: Romania, invinsa clar de Rusia

Nationala de handbal feminin a Romaniei a fost invinsa simbata, la Paris, de Rusia, scor 30-20 (17-8), in semifinalele Campionatului Mondial.

Romania a inceput foarte slab partida, reusind primul gol abia in minutul 9 (3-1, a inscris Cristina Neagu). Rusoaicele, campioane mondiale en-titre, au dominat autoritar prima repriza, desprinzindu-se pe final la 9 goluri: 16-7 (min. 28, gol Andrushina) si 17-8 in min.30 (gol Postova), acesta fiind si rezultatul inregistrat de tabela la pauza.

La reluare, romancele au intrat in teren hotarite sa intoarca soarta meciului, ca in partida cu Franta, si au inscris doua goluri consecutive, prin Adina Meirosu. Insa, greselile din aparare si atac au persistat, iar Rusia a cistigat clar (30-20), calificindu-se in finala competitiei.

Golurile formatiei nostre au fost inscrise de Meirosu (5), Gilca, Neagu si Luca – cite 3, Balint (2), Motogna, Bradeanu, Lecusanu si Nechita – cite unul.

Romania, vicecampioana mondiala, va disputa finala mica, pentru locurile 3-4, duminica, de la ora 15:00, cu invinsa din cealalta semifinala, Norvegia-Germania, care este programata simbata seara, de la ora 18:30.