Grijile lui Costică Vîlcea

Liga I a repornit la drum. La fel şi scandalurile privind arbitrajele. După trei luni de pauză, nimic nou pe frontul de est. Mari şi mici se agaţă de deciziile fluieraşilor ca de nişte geamanduri, definite ca ultime soluţii de salvare. Nimeni, sau aproape nimeni, nu analizează prestaţia din teren, în timp ce alţii aduc drept argument, pentru un rezultat nefavorabil, oboseala. Uneori dădăciţi, alteori puşi la colţ pe coji de nucă, arbitrii greşesc în continuare. E clar, cantonamentul din Antalya, premieră în arbitrajul românesc, nu a priit unora. Marian Salomir, considerat acum cîţiva ani o mare speranţă a arbitrajului românesc, a fost oprit de la delegări. Cine mai urmează? Nici măcar Gheorghe Constantin, şeful arbitrilor, nu are răspunsul. în ciuda protestelor unora, Costică-Vîlcea mărturiseşte că nu a intrat în panică şi încearcă, în acelaşi timp, să facă lumină în cazul lui Sorin Corpodean, declarat cel mai bun arbitru român al anului trecut.

Reporter:
A reînceput calvarul pentru şeful CCA!
Gheorghe Constantin: A reînceput fotbalul!

Reporter:
După doar o etapă aţi pierdut doi arbitri. Ce să ne aşteptăm de la ceea ce a mai rămas de disputat din acest sezon?
Constantin: E greu de anticipat. Este adevărat, în prima rundă am avut două cazuri, cel al lui Marian Salomir şi cel al lui Sebastian Gheorghe. Prestaţia primului am văzut-o din tribună (n.r.- Oţelul – Urziceni, 3-2) şi, vă rog să mă credeţi, nici acum nu mă pot pronunţa. în cel de-al doilea caz (n.r. – Sebastian, Steaua – UTA) este vorba despre o greşeală elementară, un ofsaid semnalizat greşit.

Reporter: Ce se va întîmpla cu cei doi, dar şi cu ceilalţi care vor mai greşi?
Constantin: Au fost opriţi de la delegări. Nu pot fi suspendaţi de Gheorghe Constantin. Asta va face CCA, după ce va judeca toate cazurile. Iar asta se va întîmpla în a doua jumătate a acestei luni, cînd este programată şedinţa lunară.

Reporter:
Aţi intrat în panică?
Constantin: Deloc! Nici bine nu-mi cade. Cine nu ar vrea ca totul să meargă perfect.

Reporter: Vor fi arbitrajele în continuare principalele scuze pentru rezultatele negative?
Constantin: Nu ştiu ce să spun. Ştiu însă că mi-am cerut public scuze tuturor celor care au avut de suferit de pe urma unor arbitraje defavorabile. Ele nu au fost făcute cu intenţie.

Reporter: Modificaţi lista FIFA?
Constantin: Acestea sînt prostii. A fost definitivată o listă, aia rămîne pînă în octombrie, cînd se face alta.

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni, 5 martie 2007

Stiri recente

Nadal, eliminat în turul al doilea de la Barcelona

Rafael Nadal a fost învins în turul al doilea al turneului ATP 500 de la Barcelona. Alex de Minaur (25...