Gheorghe Constantin: “Alexandru Deaconu a aplicat perfect regulamentul”

0
104

Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin (foto), a precizat, intr-un comunicat publicat pe site-ul www.frf.ro, ca Alexandru Deaconu, centralul partidei Rapid – Steaua, de joi seara, a aplicat perfect regulamentul in minutul 74, cand a fost lovit in cap de un obiect aruncat din tribuna si a pus capat meciului.

“Conform prevederilor Legilor Jocului, in situatii de genul celor aparute aseara, arbitrul nu trebuie sa indice termenul <<de trei minute>>, ci, daca este lovit, poate lasa jocul sa continue, sa-l intrerupa sau sa-l opreasca definitiv, in functie de gravitatea incidentului. Evenimentele de ieri vor fi analizate de comisiile cu atributii jurisdictionale ale Federatiei Romane de Fotbal. Cat despre arbitrul Alexandru Deaconu, el a aplicat perfect regulamentul”, a precizat presedintele CCA.

Gheorghe Constantin a facut precizari si in legatura cu articolul publicat in ziarul Cancan, care prezenta intalnirea celor trei cavaleri ai fluierului in dimineata meciului din Giulesti.

“Referitor la intalnirea pe care componentii brigazii au avut-o intr-o benzinarie in dimineata jocului (deci, cu mai mult de sase ore inaintea meciului), Regulamentul de Ordine Interioara al Arbitrilor permite acest lucru, ei intalnindu-se acolo pentru a stabili programul zilei si pentru a pune la punct aspectele tehnice. In schimb, cu sase ore inaintea orei de start a jocului, conform aceluiasi regulament, ei sunt obligati sa se odihneasca, iar cu doua ore inaintea orei de incepere a partidei, arbitrii trebuie sa se prezinte la stadionul unde este programat meciul. Or, toate aceste prevederi au fost respectate de componentii brigazii care a oficiat la intalnirea de aseara”, a incheiat “Valcea”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here