Germania, regina handbalului masculin

La 29 de ani de la titlul mondial câştigat de Germania de Vest într-un turneu disputat în Danemarca, naţionala de handbal masculin a Germaniei a devenit din nou regina lumii după ce a învins cu 29-24 Polonia la Koln.

Susţinută frecvent de câte 20.000 de spectatori la meciuri şi de arbitrii în momentele dificile, Germania a devenit din nou campioană mondială la handbal masculin după ce a depăşit Polonia în ultimul act.

Cu un palmares mult mai slab, doar un bronz mondial obţinut în 1974, Polonia a făcut minuni la turneul final din acest an însă nu a reuşit să oprească echipa gazdă din drumul spre un titlu programat.

într-un singur moment, în repriza a doua, polonezii au părut că pot produce marea surpriză după ce au revenit de la 14-21 chiar şi cu doi oameni mai puţin în anumite momente însă până la urmă forţa de joc a gazdelor a fost decisivă.

Cu un atac dominat de Florian Kehrmann şi Torsten Jansen şi o apărare condusă excelent de portarul Henning Fritz şi apărătorul Oliver Roggish, Germania a condus aproape în permanenţă pe tabela de marcaj şi după 17-13 la pauză, s-a impus în final cu 29-24.

Antrenorul Heiner Brand a intrat cu această ocazie în istoria handbalului mondial masculin reuşind să câştige titlul mondial ca antrenor după ce în 1978 a făcut parte ca jucător din echipa Germaniei de Vest care câştiga titlul mondial din Danemarca.

Cel mai bun marcator al ediţiei din 2007 a fost islandezul Gudjon Valur Sigurdsson, 66 de goluri din 93 de aruncări, cel mai bun pasator a fost Olafur Stefansson, un alt islandez, cu 53 de pase decisive, Stefansson fiind şi cel mai complet jucător, 106 puncte acumulate din 53 de goluri şi 53 de pase decisive.

S-au mai remarcat prin constanţa de-a lungul turneului şi germanul Christian Zeitz, francezul Didier Dinart, polonezul Artur Siodmiak şi portarul norvegian Ole Erevik.

Următoarea ediţie a Campionatului Mondial de handbal masculin va avea loc în 2009 în Croaţia.

Stiri recente

Ana Bogdan a câştigat turneul WTA Parma Ladies Open

Ana Bogdan a câștigat turneul WTA 125 Parma Ladies Open, după ce a învins-o în finală pe slovaca Anna...