Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

GERMANIA/ Bayern ataca si Cupa

Sîmbătă, toată suflarea fotbalului german îşi va concentra atenţia asupra unui singur meci. La Berlin, se va disputa finala Cupei Germaniei, între Bayern Munchen şi Borussia Dortmund

Deşi a ratat, pentru prima oară după mai bine de zece ani, califi carea în Liga Campionilor, Bayern Munchen are şanse mari să bifeze anul 2008 ca un an al performanţelor. „Tripleta” campionat – Cupa Germaniei – Cupa UEFA se afl ă la îndemîna bavarezilor. Dacă în campionat supremaţia pare deja a fi acontată, iar în semifi nala din Cupa UEFA, contra ruşilor de la Zenit Sankt-Petersburg, oamenii lui Ottmar Hitzfeld sînt mari favoriţi pentru califi carea în ultimul act, de la Manchester, primul pas concret trebuie făcut sîmbătă, la Berlin, în faţa unui adversar de tradiţie – Borussia Dortmund.

Indiferent de poziţiile din clasament, duelul dintre cele două a reprezentat mai mereu un meci de mare atracţie, prin prisma rivalităţii, în special în rîndul suporterilor. Scutită de emoţiile retrogradării, dar şi fără aspiraţii de loc „european” în campionat, Borussia Dortmund pune şi ea mare preţ pe finală, după un an mediocru. O victorie sîmbătă ar însemna şi un trofeu important în palmares, şi o calificare în Cupa UEFA, pe lîngă mîndria de a-şi învinge marii rivali.

Citeste mai multe!