GERMANIA/ Bayern ataca si Cupa

0
163

Sîmbătă, toată suflarea fotbalului german îşi va concentra atenţia asupra unui singur meci. La Berlin, se va disputa finala Cupei Germaniei, între Bayern Munchen şi Borussia Dortmund

Deşi a ratat, pentru prima oară după mai bine de zece ani, califi carea în Liga Campionilor, Bayern Munchen are şanse mari să bifeze anul 2008 ca un an al performanţelor. “Tripleta” campionat – Cupa Germaniei – Cupa UEFA se afl ă la îndemîna bavarezilor. Dacă în campionat supremaţia pare deja a fi acontată, iar în semifi nala din Cupa UEFA, contra ruşilor de la Zenit Sankt-Petersburg, oamenii lui Ottmar Hitzfeld sînt mari favoriţi pentru califi carea în ultimul act, de la Manchester, primul pas concret trebuie făcut sîmbătă, la Berlin, în faţa unui adversar de tradiţie – Borussia Dortmund.

Indiferent de poziţiile din clasament, duelul dintre cele două a reprezentat mai mereu un meci de mare atracţie, prin prisma rivalităţii, în special în rîndul suporterilor. Scutită de emoţiile retrogradării, dar şi fără aspiraţii de loc “european” în campionat, Borussia Dortmund pune şi ea mare preţ pe finală, după un an mediocru. O victorie sîmbătă ar însemna şi un trofeu important în palmares, şi o calificare în Cupa UEFA, pe lîngă mîndria de a-şi învinge marii rivali.