Futsal: Tricolorii, in premiera la EURO

Pentru prima oară în scurta sa istorie de numai patru ani, echipa naţională de futsal a României a participat la un turneu final de Campionat European

Pe 16 noiembrie 2007, echipa naţională de futsal a României a debutat la un EURO, participînd, alături de alte şapte echipe, la turneul final organizat de Portugalia. Formaţia antrenată de Zoltan Jakab a fost repartizată în grupa A, împreună cu selecţionata ţării gazdă, cu Italia şi cu Cehia.

Începutul a fost promiţător. Ai noştri au învins Cehia cu 8-4, după ce, jumătate de oră, formaţiile au mers “cap la cap” (4-4, cu 10 minute înainte de final). Cum, în aceeaşi zi, Portugalia şi Italia terminaseră la egalitate, 0-0, România era pe prima poziţie a clasamentului şi mai avea nevoie de o victorie pentru a se califica în semifinale. Din păcate, al doilea joc, împotriva “macaronarilor”, a început rău pentru ai noştri. Au primit gol după numai 88 de secunde, iar diferenţa a crescut la trei puncte în primele 10 minute. S-a terminat 7-1, diferenţa fiind cea mai mare înregistrată în meciurile celor două serii (din grupa B au făcut parte Spania, Rusia, debuta nta Serbia şi Ucraina). Şi în ultimul joc (0-3 cu formaţia gazdelor) am primit gol după nici două minute, iar publicul şi-a purtat favoriţii spre semifinale.

România a terminat pe poziţia a treia în grupă şi s-a clasat pe locul al şaselea în Europa. Este o performanţă remarcabilă pentru o ţară cu doar 500 de jucători legitimaţi şi pentru o selecţionată aflată în premieră la un campionat european. Palmaresul nostru general cuprinde acum 90 de jocuri, 52 de victorii, 9 remize, 29 de înfrîngeri şi golaveraj 364-284.

In imagine: Zoltan Jakab şi Toth Karoly

Sport Magazin numarul 87 (26 noiembrie – 3 decembrie 2007)

Stiri recente

Emmanuel Macron s-a pozat cu un tricou al echipei Boca Juniors, primit cadou de la noul preşedinte al Argentinei

Javier Milei, noul preşedinte al Argentinei, ales în noiembrie, i-a oferit lui Emmanuel Macron un tricou al echipei argentiniene...