Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

Furtuna la Munchen

Bayern a pornit cu stîngul returul din Bundesliga şi se îndepărtează tot mai mult de locurile fruntaşe, lucru care a dus  la demiterea lui Felix Magath (foto). Cu toate acestea, conducătorii grupării bavareze au dat lovitura, convingîndu-l pe Ottmar Hitzfeld să revină pe banca tehnică după o pauză de doi ani şi jumătate

Miercuri, 31 ianuarie 2007. Fulgi mari de zăpadă sînt plimbaţi de un vînt puternic, iar fotbaliştii adunaţi în jurul antrenorului şi-au acoperit feţele cu căciuli. Toţi au capetele aplecate, iar privirea şi mimica îi trădează. Se simt vinovaţi, umiliţi, frustraţi. Felix Magath, tehnicianul campioanei, i-a chemat pe jucători la raport. Nimeni, nici măcar titanul Kahn nu îndrăzneşte să-l privească în ochi. Discursul antrenorului este devastator, fără milă. La început vorbeşte în şoaptă, apoi începe să gesticuleze, terminînd monologul pe un ton ridicat, ascuţit, plin de ameninţări. „Sînteţi cu toţii de vină!”, îşi acuză tehnicianul propriii jucători. „Aşa cum aţi jucat la Dortmund şi cu VfL Bocum nu meritaţi să purtaţi tricoul lui Bayern! Vă lipseşte instinctul de killer! Dacă nu vă treziţi acum, atunci cînd?!” Jucătorii nu răspund. Nimeni nu scoate un cuvînt. Magath le întoarce spatele şi îi trimite la alergare. Lăsaţi singuri, Kahn şi compania tac în continuare. Chiar şi Mehmet Scholl sau Hasan Salihamidzic, cei responsabili de obicei cu buna dispoziţie, au amuţit.

Plecări pe bandă rulantă

Cu doar două săptămîni înainte, aceiaşi protagonişti erau cu zîmbetul pe buze şi plini de optimism. în cantonamentul din Dubai atît jucătorii, cît şi oficialii clubului promiteau un retur de excepţie pentru a face uitat turul campionatului. Scholl şi Salihamidzic făceau glumele obişnuite, cu toate că amîndoi vor părăsi formaţia bavereză în vară. Primul îşi va agăţa ghetele în cui, după 15 sezoane la Bayern. De opt ori campion, de cinci ori învingător în Cupa Germaniei, cîştigător al Cupei UEFA şi al Ligii Campionilor, Scholl doreşte să-şi încheie cariera triumfător în prima ligă germană. La fel şi bosniacul Salihamidzic, care, după nouă sezoane petrecute la Munchen, a semnat un contract pe patru ani cu Juventus Torino. Cei doi mijlocaşi nu sînt singurii fotbalişti care nu vor mai purta, din vară, tricoul celei mai titrate echipe germane. Iranianul Ali Karimi, venit în 2005 de la Al Ahli, nu s-a putut adapta la ritmul din Bundesliga. Astfel, contractul lui, care expiră în vară, nu va fi prelungit. Aceeaşi soartă o poate avea şi peruanul Claudio Pizarro, atacantul fiind în ultimul timp dur criticat de conducerea clubului şi de antrenorul Magath. La fel de nesigur este viitorul lui Owen Hargreaves. Mijlocaşul defensiv, proaspăt desemnat jucătorul anului 2006 în Anglia, şi-a anunţat încă de la începutul actualului sezon dorinţa de a se transfera la Manchester United. Clubul englez a oferit într-o primă fază 20 de milioane de euro, ridicînd suma treptat la 25 şi, recent, la 30 de milioane de euro. Dacă la prima ofertă oficialii lui Bayern anunţau că mijlocaşul nu este transferabil pentru nici o sumă, acum Karl-Heinz Rummenigge, preşedintele consiliului de administraţie al clubului bavarez, nu mai exclude plecarea lui Hargreaves. „La finalul acestui sezon vom face o nouă evaluare a situaţiei şi vom vedea mai departe ce va fi”, spune Rummenigge.

CHRISTIAN CLEMENS

Continuarea in kicker Sport Magazin – numarul 51

Citeste mai multe!

Litere volumetrice Volumetrii din alama Banner Oferta de Pret Montaje si decorari materiale publicitare Panouri publicitareSistem pop-up spider Roll-up - https://www.atlasms.ro/

Revista Sport Magazin (sportm.ro) este o publicație a trustului de presă Clubul Media Business


Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

PENTRU A OBȚINE REZULTATELE DORITE ÎN SEO ȘI BRAND-AWARENESS COMANDĂ ADVERTORIALE PREMIUM CU LINK-URI DOFOLLOW CĂTRE SITE-UL TĂU ÎN CELE PESTE 150 DE SITE-URI INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE ALE TRUSTULUI DE PRESĂ CLUBUL MEDIA BUSINESS, PRINTRE CARE:


https://businessphilosophy.ro


https://sportm.ro


https://sportprofit.ro


https://totceeaceeste.ro


https://superprofit.ro

O publicație a Clubului Media Business.      

Recomandarea noastra: