FRF: „Delegarile vor fi facute in continuare de Ionut Lupescu”

Delegarile arbitrilor la meciurile din Liga I, sezonul 2007/2008 vor fi facute in continuare de catre directorul general al FRF, Ionut Lupescu, conform hotararii Comitetului Executiv al institutiei din data de 25 iunie 2007, informeaza site-ul www.frf.ro.

„Delegarile arbitrilor, arbitrilor asistenti si observatorilor de arbitri la jocurile din campionatul Ligii I, sezonul 2007/2008, vor fi facute, dupa sistemul UEFA, de domnul Ioan Angelo Lupescu, directorul general al FRF. Delegarile arbitrilor si arbitrilor asistenti la jocurile din campionatul Ligii a II-a si a III-a, sezonul 2007/2008, vor fi facute de domnul Gheorghe Constantin, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor”, se arata in decizia Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal de anul trecut.

Tragerea la sorti – ilegala!

Conform sursei citate, prevederile de mai sus se afla in deplina conformitate cu regulamentele FIFA si UEFA, aflate in vigoare, intre FRF si Liga Profesionista de Fotbal incheindu-se o Conventie in acest sens.

Astfel, circulara FIFA nr. 763, din data de 23 iulie 2001, avind ca subiect „Organizarea activitatii de arbitraj in cadrul asociatiilor nationale afiliate”, stipuleaza la punctul 6 („Delegarea arbitrilor”) urmatoarele: „Nu se poate accepta ca arbitrii sa fie delegati la meciuri prin loterie sau tragere la sorti”.

Acestei prevederi, care nu lasa loc vreunei interpretari, i se adauga articolul 20.1.a) al Regulamentului de Organizare al UEFA, conform caruia „Comisia de Arbitri a UEFA deleaga arbitrii la jocurile disputate sub egida UEFA in colaborare cu Administratia UEFA”.

Plecind de la aceasta din urma, Regulamentul Ligii Campionilor prevede, la articolul 19.02.: „Comisia de Arbitri a UEFA, in colaborare cu Administratia UEFA, deleaga la fiecare joc din cadrul competitiei  cite un arbitru, doi arbitri asistenti si un al patrulea oficial”.

„Luind in calcul toate cele de mai sus, Federatia Romina de Fotbal considera ca toate discutiile care se poarta in jurul delegarii arbitrilor, precum si scrisorile formulate in acest sens de Liga Profesionista de Fotbal si de cluburile participante la campionatul Ligii I, editia 2007/2008, contravin reglementarilor forurilor fotbalistice internationale, carora FRF le este afiliata, fiind obligata sa le respecte in totalitate. In acest context, hotarirea Comitetului Executiv al FRF din data de 25 iunie 2007 ramine in vigoare”, concluzioneaza site-ul oficial al Federatiei Romane de Fotbal.