FRANTA/ Dezvaluirile lui Domenech

Selecţionerul Raymond Domenech face publice obiectivele naţionalei “Cocoşului galic”, precum şi planurile sale legate de internaţionalii Frey, Makelele şi Vieira

Obiective: “Teoretic, obiectivul naţionalei ar fi obţinerea a maximum de puncte. Însă, eu nu gîndesc aşa. Dacă puneam problema în felul acesta în 2004, cînd am sosit la cîrma echipei, aş fi plecat după primele două meciuri. Esenţială este calificarea, să ajungi la capăt. Nu-mi doresc cinci puncte, ci să am nouă după trei meciuri. Ideea este să obţii maximum”.

Frey: “Eu nu iau în seamă un jucător care spune că va pune capăt carierei. Un fotbalist care joacă este oricînd selecţionabil. Indiferent că are 35 de ani sau 18. El nu poate decide, nu există un regulament care să-i permită să se oprească. Se poate purta o discuţie, se poate ajunge la un acord, dar în nici un caz nu se poate lua o hotărîre singulară, de o parte sau de alta. Ştiu ce a declarat după meciul cu Suedia, însă alte două partide bat la uşă şi nu ştim ce se va întîmpla”.

Makelele: “A primit pre-convocarea şi, dacă este în formă, n-am nici un motiv să îl ţin deoparte. Nu Makelele este cel care decide. Într-adevăr, concurenţa îndeamnă să gîndeşti că, datorită vîrstei, în spatele său pot exista soluţii interesante pentru viitor. Dacă este nevoie de cineva cu maturitate şi experienţă care să imprime un echilibru echipei, eu sînt cel care decide”.

Vieira: “Îşi doreşte echipa Franţei şi vrea să meargă în Africa de Sud. Şi eu îmi doresc să meargă cu noi, dar adevăratul Patrick Vieira, cel pe care îl cunosc, nu un jucător moleşit şi rănit. Cînd va fi operaţional, va reveni. Are un rol pe care trebuie să şi-l asume, iar eu aştept cu răbdare. Îi telefonez des pentru a vedea care este starea lui, cum evoluează şi pentru a-l menţine în contact cu naţionala Franţei”. 

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...