Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

FRANŢA/ Vin de Bordeaux

Ne aflăm abia la jumătatea competiţiei din patria lui Molière, dar senzaţia de „déjà vu” pare să ne doboare. Avem parcă în faţa ochilor desfăşurarea sezonului trecut. Tot cu Bordeaux în frunte. Un Bordeaux aflat într-o formă ascendentă de invidiat. Pentru că, spre deosebire de ai noştri, „girondinii” îşi menţin forma în toate competiţiile în care participă. În cazul de faţă ne referim la UEFA Champions League, unde au pătruns în primăvară „en fanfare”, dar şi în Ligue 1, unde vor să îşi menţină supremaţia.

Menţineţi tempoul!

Sub Bordeaux, exact ceea ce ne aşteptam. Două forţe, şi ele venind din campania europeană, care atacă titlul în Hexagon. Ne referim la cele două Olympique. După întreruperea hegemoniei, Lyon se zbate să menţină tempoul, însă plecarea lui Benzema la Real Madrid pare să se resimtă încă la O.L. Un alt pol important pe harta fotbalului din Hexagon rămâne şi Marsilia. O.M. suferă şi şi-a impus să revină în top. Doar că şi marseillezilor le-a fost aproape imposibil să evite paşii greşiţi.

Cine ar fi crezut?

Turul din Ligue 1 a oferit şi surprize plăcute, greu, foarte greu de anticipat la startul ediţiei. Cine ar fi mizat pe Auxerre, echipă salvată de la retrogradare pe ultima sută de metri? Cu toate acestea, formaţia lui Daniel Niculae a avut o incredibilă serie de şapte rezultate pozitive obţinute consecutiv şi s-a trezit, cel puţin pentru o perioadă, în frunte. O altă formaţie de luat în seamă este o nou-promovată. Mulţi au luat-o „în balon” pe Montpellier, însă echipa revenită în Ligue 1 vrea să aibă un cuvânt greu de spus în actuala ediţie.

Scapă cine poate

Decepţii? Destule. PSG şi Monaco nu se regăsesc. Rennes se zbate în anonimat, iar Saint Etienne fuge în continuare de retrogradare. Nu trebuie uitat nici anti-recordul, greu de egalat, al lui Grenoble: 11 înfrângeri consecutive!

Citeste mai multe!