FRANŢA/ Fierbe Hexagonul

Ligue 1
Fierbe Hexagonul

Deşi vacanţa bate la uşă, piaţa transferurilor din Hexagon intră în fierbere. Unul dintre cele mai vehiculate nume este cel al lui Hatem Ben Arfa. Acesta nu s-a impus la O.M. şi va pleca de la Marsilia. Nu către Stuttgart sau Tottenham, aşa cum se vehicula, ci în Grecia, la Olympiacos Pireu. Nu înseamnă însă că O.M. va sta cu mâinile în sân. Pentru că în Marsilia se pare că va descinde chiar perla din Principat, Nenê, golgheterul lui Monaco şi al Ligue 1. La rândul lor, nemulţumiţi de parcursul din tur, parizienii vor să îl aducă pe „Parc des Princes” pe Ricardo Quaresma, de la Inter Milano. În fine, o mişcare nu foarte spectaculoasă, dar care poate avea şanse de reuşită a făcut-o şi Saint Etienne. „Verzii” l-au instalat în funcţia de antrenor principal pe Galtier, fostul ajutor fidel al lui Alain Perrin.

Ligue 1
În apărarea lui Edel

Fostul portar al Rapidului, Edel Apoula Bete a fost victima unui şantaj al fostului său impresar care a ameninţat că va dezvălui adevărata vârstă a fotbalistului. În apărarea jucătorului, fapt mai puţin întâlnit în Franţa, a sărit chiar patronul lui PSG, grupare la care evoluează camerunezul, Robin Leproux.

„Avem dosarul complet al lui Edel, care este cât se poate de edificator. Ştim totul despre plecarea sa din Camerun, la vârsta de 15 ani, în Armenia, avem copii ale celor două paşapoarte şi a certificatului de naştere. De asemenea, avem parcursul său sportiv şi chiar o copie a documentelor părinţilor săi. Despre gesturile făcute la adresa vârstei şi identităţii sale, pot spune doar că sunt mici, meschine şi chiar infecte!”, a declarat Leproux.

Ligue 2
Strasbourg e scoasă la vânzare!

Criza economică a început să lovească puternic şi fotbalul din Hexagon. Acţionarul principal al divizionarei secunde RC Strasbourg, grupul Carousel Finance a anunţat că va abandona clubul alsacian, iar acţiunile au fost scoase la vânzare. Prin vocea reprezentantului Alain Fontenla, societatea care susţinea financiar clubul, susţine că pur şi simplu a fost îndepărtată din „marea familie a fotbalului”. „Din nefericire, pare evident faptul că prezenţa noastră în Alsacia a devenit indezirabilă şi orice am face, nu va putea schimba nimic. Astfel, acţiunile noastre vor fi cedate oricărui investitor se va arăta interesat”, a declarat Fontenla. În clasament, situaţia lui RC Strasbourg este una dezastruoasă, echipa aflându-se pe un loc retrogradabil.