FOTO/ Momente HORROR ale anului 2008 in sport

0
96

Un clişeu din sport spune că cei care îşi doresc cu adevărat victoria sunt pregătiţi să îşi dea viaţa pe teren pentru a termina în triumf. Nu este doar o metaforă, nu de puţine ori goana după o medalie sau un trofeu încheindu-se pe masa de operaţie a unui spital. Fie că este vorba despre o duritate intenţionată sau nu a unui adversar ori de o slăbiciune proprie, victima este întotdeauna aceeaşi: sportivul, căzut în arenă precum gladiatorii în roma antică. “SportMagazin” vă prezintă momentele horror care au schimonosit de durere faţa sportului în 2008.

Într-un elan necontrolat, Martin Taylor l-a făcut pe Eduardo să-i simtă duritatea crampoanelor. Atacantul croat de origine braziliană al lui Arsenal a suferit o dublă fractură de tibie şi peroneu care l-a făcut să rateze CE din Austria şi Elveţia. Imaginea cu piciorul îndoindu-se la 90 de grade deasupra gleznei a făcut înconjurul lumii, producând groază în rândul fotbaliştilor dar şi al fanilor simpli.

Spectatorii care veniseră la Crown Coliseum din Fayetteville, North Carolina, pentru a urmări pe viu UFC Fight Night 16: “Fight for the Troops” au trăit un moment de-a dreptul terifiant. Corey Hill şi-a rupt piciorul drept ca pe un vreasc atunci cînd a trimis un low kick în blocajul lui Dale Hartt. Imaginile reluate pe tabela arenei i-au îngrozit pe cei prezenţi în tribune, făcându-i pe unii dintre ei să plece înainte de terminarea galei.

13 (cu ghinion) august 2008. Jocurile Olimpice de la Beijing. Haltere. Începe concursul la 77 de kilograme. Lume multă, emoţii, antrenori, adversari, camere de luat vederi. Urmează Janos Baranyai, reprezentantul Ungariei. Urcă, se dă cu praf alb pe mâini şi se apropie de bară. Încearcă la smuls. Mâna cedează şi 148 kg cad. Urletul de groază al celorlalţi se contopeşte cu al său. Are 24 de ani şi viitorul mutilat.

La meciul dintre Buffalo Sabres şi Florida Panthers, înaintaşul slovac al oaspeţilor, Richard Zednik, a părăsit gheaţa într-o baltă de sânge, cu artera carotidă secţionată de lama patinei unui coechipier. El a fost transportat imediat la Buffalo Memorial Hospital, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă, medicii reuşind să-l salveze în ultimul moment.

Determinarea cu care se joacă în NCAA, campionatul universitar nord-american de baschet, a făcut ca audienţa la meciurile puştilor să fi e chiar mai mare decît la cele ale idolilor acestora din NBA. Totuşi, câteodată, ce-i prea mult strică. Dovada de mai sus este cît se poate de grăitoare. Cu toate acestea, partida dintre Pepperdine şi Brigham Young nu a fost întreruptă, iar publicul a gustat până la capăt aprigele dispute dintre panouri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here