Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal extern

FOTBAL INTERNATIONAL/ Cupa Confederatiilor – Preambul african

Cupa Confederaţiilor a ajuns la a opta ediţie şi se va desfăşura în Africa de Sud între 14 şi 28 iunie. În viziunea organizatorilor, turneul se doreşte a fi o repetiţie generală pentru Campionatul Mondial de fotbal de anul viitor

Teoretic, competiţia ar trebui să fie una de mare anvergură. Numele participantelor, Brazilia, Italia şi Spania, sunt cu adevărat sonore. Acestora li se adaugă Africa de Sud, SUA, Egipt, Noua Zeelandă şi Irak. Numai că la Johannesburg există mari temeri în privinţa impactului şi a popularităţii. De la bun început, chiar Preşedintele Comitetului de Organizare al viitorului Campionat Mondial, Irvin Khosa s-a plâns de lipsa de popularitate pe care ar putea-o avea Mondialul din Africa de Sud, în fond considerat drept al doilea mare eveniment sportiv planetar, după Jocurile Olimpice. Aşa a apărut Africa de Sud şi în calitate de gazdă a Cupei Confederaţiilor, însă nu există siguranţa că organizarea acestei competiţii poate reprezenta şi cheia succesului.

Războiul grupelor

Grupa A

Africa de Sud: Echipa din ţara viitoare organizatoare a Campionatului Mondial participă automat în calitate de gazdă a competiţiei.

Noua Zeelandă: Şi-a câştigat dreptul de a participa la Cupa Confederaţiilor, după ce a cucerit Cupa Naţiunilor, ediţia 2007/2008.

Irak: A câştigat finala Cupei Asiei în 2007, învingând Arabia Saudită cu 1-0 şi va fi prezentă în Africa de Sud.

Spania: În calitate de câştigătoare a Campionatului European în 2008, selecţionata iberică va reprezenta Europa la această competiţie.

Grupa B

SUA: Este reprezentanta continentului american, după ce a câştigat în anul 2007 Cupa de Aur, denumită CONCACAF.

Brazilia: Participă la această competiţie din postura de câştigătoare a Copei America.

Italia: S-a calificat la acest turneu după ce a devenit cea mai bună naţională din lume în 2006, când a cucerit Cupa Mondială.

Egipt: Reprezintă continentul african la Cupa Confederaţiilor din Africa de Sud în calitate de câştigătoare a celei de-a 26-a ediţii a Cupei Naţiunilor Africane 2008.

Citeste mai multe!

Pentru informații sau colaborări ne puteți contacta la:

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: