FOTBAL INTERN – PROFIL/ Idol de vanzare!

0
109

Steaua modernă, cea din zilele noastre, nu mai are nevoie de idoli. Trebuie să se identifi ce cu un singur om. Fotbaliştii şi conducătorii cu personalitate, iubiţi şi respectaţi de suporteri, sînt forţaţi să plece. Sîntem în epoca dărîmării statuilor

A început să joace fotbal de mic, ca orice copil. Nu părea a fi cine ştie ce mare talent. La opt ani, actualul idol din Ghencea era portar la juniorii Drobetei, echipa din oraşul său natal, Turnu Severin. A ieşit din poartă, dar nu s-a îndepărtat prea mult de ea, antrenorii folosindu-l ca fundaş central. A urmat o ascensiune rapidă, neaşteptată pentru mulţi, dar nu şi pentru Sorin Cîrţu. Acesta a fost cel care şi-a dat primul seama de calităţile actualului internaţional, plătind din propriul buzunar pentru a-l avea pe Rădoi sub comanda sa, la Extensiv Craiova.

Adulat de fani

Două au fost motivele pentru care Mirel nu a stat prea mult în Bănie: Faptul că echipa sa a retrogradat şi nivelul prea ridicat la care ajunsese să evolueze.

Cel care l-a adus la Steaua a fost Victor Piţurcă, tot un oltean. Se întîmpla în anul 2000. “A fost un şoc, m-am trezit în vestiar cu Baciu, Miu, Belodedici, jucători pe care îi vedeam la televizor, parcă era un vis”, povesteşte actualul căpitan prima sa zi în Ghencea, un şoc peste care a trecut însă repede, impunîndu- se în prima echipă.

În cei opt ani petrecuţi la Steaua, a arătat zi de zi aceeaşi atitudine, devotament, ambiţie, seriozitate, implicare, determinare şi, nu în ultimul rînd, valoare, iar asta l-a transformat pe Mirel Rădoi în unul dintre cei mai iubiţi jucători de către fanii “roş-albaştrilor”. Şi, probabil, acesta este motivul pentru care căpitanul trebuie acum să părăsească corabia. În Ghencea, nimeni nu are voie să fi e mai iubit decît patronul, nici măcar fi nul, aşa cum nu a avut voie nici naşul Hagi.

Transferat de presă

Miercuri, Rădoi va evolua în partida împotriva lui Galatasaray pentru a 42-a oară în cupele europene. Va fi un nou prilej pentru proprietar de a-şi scoate la licitaţie bijuteria. Una pe care vrea să o vîndă pe bani mulţi. Mai mulţi decît au oferit pînă acum Palermo, Lille sau Dinamo Kiev. Dacă aceste trei echipe s-au speriat de pretenţiile Stelei, celelalte variante vehiculate de presa din România au fost majoritatea intoxicări venite chiar din partea conducerii. Conform acesteia, Portsmouth ar fi oferit 11 milioane pentru fundaşul de 27 de ani, Tottenham aceeaşi sumă, dar în dolari, germanii de la FC Koln ar fi plusat pînă la 14,5 milioane şi l-ar fi primit, dacă nu s-ar fi zgîrcit la un mizilic de 500.000, chipurile ceruţi suplimentar de Steaua, iar Inter-ul lui Mourinho a fost refuzat din cauza neseriozităţii(!), deşi cele două milioane pentru un împrumut pe un an şi încă 15 pentru transferul definitiv ar fi fost acceptabile.

Dacă nu s-ar fi pronunţat atîtea nume de echipe mari şi aşa nişte sume fabuloase, Rădoi nu şi-ar fi dorit nici acum să plece din Ghencea. “Am avut discuţii de foarte multe ori cu el şi de fi ecare dată i-am spus că trebuie să plece. Nu a ascultat. Într-un fel a greşit şi el, pentru că i-a dat apă la moară lui Gigi, de l-a ţinut pînă acum. E un jucător complet, care s-a accidentat la Steaua, deşi o putea face pe mult mai mulţi bani şi pe mai multă glorie la echipe importante”, spune Sorin Cîrţu, cel care l-a descoperit. Acum Mirel admite că ar pleca. Gîndul că ar putea juca la Real Madrid, Liverpool sau Chelsea, cluburi care, susţine patronul, l-ar fi dorit cu insistenţă, l-au ameţit pe fotbalist şi l-au făcut să-şi dorească mai mult. Mai mult pentru el, dar mai puţin pentru Steaua. O echipă care, în cazul în care îi va pleca căpitanul, va rămîne fără sufl et. O spune celălalt idol al suporterilor stelişti, cel de pe bancă, Marius Lăcătuş: “Rădoi a demonstrat că este un caracter foarte puternic, un luptător, un jucător care a făcut totul pentru culorile clubului. Dacă i se va oferi şansa să ajungă la un club mare din Europa, cred că este foarte bine pentru el. Chiar dacă m-ar durea sufletul, pentru că echipa are mare nevoie de Mirel, m-aş bucura pentru el”.

Steaua se află în epoca dărîmării statuilor. Care va cădea prima, a lui Lăcătuş sau a lui Mirel?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here