FORMULA1/ Situatie critica

0
140

Dupa ce ieri Toyota a anunţ at ca este posibil sa nu se înscrie în sezonul 2010 daca FIA va limita bugetele echipelor, Martin Whitmarsh, directorul McLaren Mercedes, sus ine ş i el ca Formula 1 se afla într-o situaţ ie critica

De şi celelalte echipe nu au spus nimic o ficial vizavi de un posibil boicot al viitorului sezon, ele susţ in punctul de vedere al japonezilor. Membrii Asocia ţiei Echipelor din Formula 1 (FOTA) s-au întâlnit în motorhome-ul celor de la Toyota, discutând timp de doua ore. Nu s-a facut public subiectul discuţ iei, dar dupa întâlnire Whitmarsh a spus ca activitatea FOTA este pe calea cea buna. La rândul sau, Mario Theissen, bossul BMW Sauber, a declarat ca echipa lui nu va lua nici o pozi ie oficiala pâna la urmatoarea întâlnire a asocia iei, care va avea loc saptamâna viitoare.

Un lucru este însa cert, în urmatoarele 10 zile, Luca di Montezemolo, preş edintele Ferrari ş i al FOTA, se va întâlni cu Max Mosley, preş edintele FIA, pentru a discuta despre limitarea voluntara de buget stabilita de catre forul interna ţional la 40 de milioane de euro.

Facând o comparaţ ie cu situa ţia de acum câ ţiva ani din Formula 1, FIA încearca sa limiteze bugetele echipelor la o suma care este doar pu ţin mai mare decât salariul pe care îl avea Michael Schumacher pentru un singur sezon la Ferrari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here