Te asteptam si pe retelel sociale

Formula 1

FORMULA1/ Promisiunea lui Domenicali

Boss-ul echipei Ferrari le-a spus celor doi piloţi că pentru 2009 echipa va lucra foarte mult la capitolul fiabilitate

Felipe Massa a pierdut titlul suprem, terminînd sezonul la numai un punct în spatele lui Lewis Hamilton. Rivalul său a urcat pe locul 5 în ultimele viraje ale cursei din Brazilia şi şi-a adjudecat trofeul pe ultimele sute de metri.

Ţinînd cont de diferenţa mică dintre cei doi, Stefano Domenicali, managerul Ferrari, i-a promis lui Massa că echipa va rezolva problemele legate de fiabilitate şi că situaţia nu se va repeta şi în 2009.

La petrecerea de final de sezon de la Maranello, Domenicali a spus că titlul nu a fost pierdut în Brazilia, ci în cursele cu probleme, amintind de problema cu motorul din Ungaria şi de greşelile de la pit stop din Singapore. „Ne pare rău pentru Felipe, care a avut un sezon incredibil”, a precizat Domenicali. „Campionatul nu a fost pierdut în Brazilia, ci cu mult înainte, cînd am avut probleme de fiabilitate şi cînd am făcut greşeli. Vom analiza cauzele şi vom înlătura toate aceste probleme, care nu se vor întîmpla şi în 2009”. Domenicali i-a felicitat şi pe adversari, dar şi pe toţi membrii echipei, care au făcut ca Ferrari să obţină al 8-lea titlu la constructori în ultimii 10 ani.

Boss-ul echipei italiene nu i-a uitat nici pe preşedintele Luca di Montezemolo sau pe fostul manager, Jean Todt. „Preşedintele nostru a fost tot timpul aproape de echipă şi ne-a ajutat în toţi aceşti ani. Todt, care ocupă un nou post începînd din 2008, a ţinut şi el aproape şi ne-a susţinut cu experienţa şi cu cunoştinţele sale”.

Pe finalul petrecerii Ferrari, di Montezemolo a intrat în direct cu subalternii săi prin telefon, de la New York, acolo unde se afla săptămîna trecută. „Am reuşit să îl salvăm pe Hamilton de o vizită la psihiatru, dacă ar fi pierdut al doilea titlu consecutiv în Brazilia”, a fost prima remarcă a lui di Montezemolo. „Serios însă, vreau să vă felicit pe toţi pentru titlul obţinut, care valorează enorm pentru noi. Îmi pare rău că nu sînt alături de voi, dar sper să ne vedem săptămîna viitoare la Mugello”.

Citeste mai multe!