FORMULA1/ BMW a vandut echipa

După mai multe luni de negocieri aprinse, constructorul german BMW a reuşit în cele din urmă să ajungă la o înţelegere pentru a vinde echipa de Formula 1, după ce şi-a anunţat retragerea din competiţie la finalul acestui sezon.

Noul proprietar al echipei este compania elveţiană de investiţiiQadbak Investments, patronată de omul de afaceri Lionel Fischer.

Anunţul făcut de BMW-Sauber a venit la scurt timp după ce FIA a spus că Lotus F1 Team va lua locul echipei elveţiene în Formula 1 începând din sezonul 2010. Singura oportunitate pentru BMW-Sauber de a concura şi anul viitor în Formula 1 este ca toate echipele curente să accepte propunerea FIA de a mări grila de start la 28 de monoposturi.

În prezent nu se cunoaşte noul nume sub care va concura BMW-Sauber, însă oficialii sunt optimişti şi cred că se vor afla pe grila de start a sezonului 2010. “Suntem încântaţi să confirmăm că FIA a indicat că am putea avea un loc în sezonul 2010 al Formulei 1. Echipa se aşteaptă să se alinieze pe grila de start pentru prima cursă a sezonului 2010”, se menţionează într-un comunicat de presă al celor de la BMW-Sauber. 

Stiri recente

Sorana Cîrstea continuă să fie jucătoarea din România clasată cel mai bine în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea continuă să fie jucătoarea din România clasată cel mai bine în clasamentul WTA dat publicităţii luni, menţinându-se...