FORMULA1/ BMW a vandut echipa

După mai multe luni de negocieri aprinse, constructorul german BMW a reuşit în cele din urmă să ajungă la o înţelegere pentru a vinde echipa de Formula 1, după ce şi-a anunţat retragerea din competiţie la finalul acestui sezon.

Noul proprietar al echipei este compania elveţiană de investiţiiQadbak Investments, patronată de omul de afaceri Lionel Fischer.

Anunţul făcut de BMW-Sauber a venit la scurt timp după ce FIA a spus că Lotus F1 Team va lua locul echipei elveţiene în Formula 1 începând din sezonul 2010. Singura oportunitate pentru BMW-Sauber de a concura şi anul viitor în Formula 1 este ca toate echipele curente să accepte propunerea FIA de a mări grila de start la 28 de monoposturi.

În prezent nu se cunoaşte noul nume sub care va concura BMW-Sauber, însă oficialii sunt optimişti şi cred că se vor afla pe grila de start a sezonului 2010. „Suntem încântaţi să confirmăm că FIA a indicat că am putea avea un loc în sezonul 2010 al Formulei 1. Echipa se aşteaptă să se alinieze pe grila de start pentru prima cursă a sezonului 2010”, se menţionează într-un comunicat de presă al celor de la BMW-Sauber.