FORMULA 1/ Verdicte in cazul “Crashgate”

Consiliul Mondial al motorsportului a decis suspendarea pe viaţă a lui Flavio Briatore din orice competiţie, în urma scandalului provocat de accidentul de anul trecut, de la Singapore. Fostul manager al echipei Renault a primit cea mai drastică pedeapsă dintre toţi cei implicaţi în afacerea “Crashgate”.

Directorul tehnic al echipei, Pat Symonds, a fost suspendat timp de 5 ani din orice competiţie, în timp ce pilotul care a provocat accidentul la cererea lui Briatore şi Symonds, Nelson Piquet jr. (foto), nu a primit nici o pedeapsă. Lui Piquet, FIA îi oferise imunitate în schimbul mărturiei sale. FIA nu a dat nici o pedeapsă nici pentru echipa Renault şi nici pentru Fernando Alonso.

După judecată, au apărut şi unele zvonuri conform cărora FIA ar fi avut şi un martor care a rămas anonim, un angajat al echipei Renault, care a mărturisit că ideea cu accidentul i-a fost propusă lui Symonds de către Piquet, imediat după calificări. Symonds i-a comunicat-o lui Briatore, iar cei doi conducători ai echipei au decis să o pună în practică. În ciuda acestei declaraţii, Piquet s-a folosit de imunitate şi a rămas nepedepsit.

În urma acestui scandal, Renault a anunţat că va rămâne în Formula 1, infirmând zvonurile care anunţau o posibilă retragere a constructorului francez. În plus, francezii au confirmat că, până la finalul sezonului, postul de manager al grupării, ce era ocupat de Briatore, va fi preluat de Bob Bell, fostul director tehnic responsabil cu dezvoltarea motoarelor. 

Stiri recente

România s-a calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial, după victoria cu Serbia

Naţionala de handbal feminin a României a învins, la Herning, în grupa E, reprezentativa Serbiei, scor 37-28 (19-13) şi...