FORMULA 1/ BMW se retrage din F1

Constructorul german BMW a anunţat că se retrage din Formula 1 la sfârşitul sezonului 2009. BMW nu a făcut nici un anunţ referitor la viitorul echipei şi nu a specificat dacă există şanse ca aceasta să îi fie încredinţată fostului proprietar Peter Sauber, care deţine şi în prezent acţiuni la BMW-Sauber şi este consultantul team-ului.

De asemenea, BMW nu a specificat nimic despre posibilitatea de a oferi doar motoare în Formula 1. Constructorul german şi-a justificat decizia prin intenţia de a aloca resurse financiare pentru dezvoltarea unor noi tehnologii pentru industria auto.

Mario Theissen, directorul departamentului de motorsport al BMW, regretă decizia luată de Consiliul de Administraţie, însă susţine că aceasta este perfect justificată şi îşi exprimă speranţa că germanii vor obţine rezultate bune în celelalte competiţii în care sunt implicaţi. Klaus Draeger, directorul de dezvoltare al grupului BMW, a lăsat să se înţeleagă că decizia de a renunţa la Formula 1 se leagă de rezultatele dezamăgitoare obţinute în acest sezon. Oficialul german spune că este prea devreme să vorbească despre ce se va întâmpla cu angajaţii echipei de Formula 1, însă a dat asigurări că BMW va face tot posibilul să găsească o soluţie convenabilă pentru aceştia.

BMW este al doilea constructor care se retrage din Formula 1 în ultimele 8 luni, după ce Honda a luat o decizie similară în luna decembrie a anului trecut.

Stiri recente

România a urcat pe locul 43 în clasamentul FIFA, după calificarea la Euro 2024

Naţionala de fotbal a României a urcat cinci poziţii şi se află pe locul 43 în clasamentul FIFA dat...