FORMULA 1 Bahrein: Alonso câştigă, Schumacher pe 6!

Germanul de la Red Bull, Sebastian Vettel, a fost cel mai rapid în calificări şi a obținut dreptul de a pleca primul de pe grila de start, grație unui excelent 1’ 54,101” fiind cu 0,141” mai rapid decât Fellipe Massa. Pornit bine în cursă, el şi-a construit victoria kilometru după kilometru dar aceasta a început să fie pusă sub semnul îndoielii când mai rămăseseră 14 tururi.

Probleme tehnice

Atunci Vettel a anunțat că pierde putere bănuind o problemă la eşapament. Urmăritorii au început să reducă rapid din diferența care îi despărțea de lider. Alonso şi Massa au nevoie de doar câțiva kilometri pentru a trece pe primele două locuri iar Hamilton urcă şi el pe 3. Cert este că şi alegerea pneurilor a jucat un rol important, schimbarea modelului super-soft Bridgestone cu unele mai dure, în turul 17, scăzând performanțele liderului din acel moment.

Ferrari cu F de la Fabulos

Scuderia nu putea începe mai bine anul 2010. Alonso s-a acomodat perfect cu noul său monopost şi noua sa echipă, reuşind la debutul pentru Ferrari, o cursă tactică perfectă încununată de o victorie superbă. Celălalt pilot al căluțului cabrat, Fellipe Massa, a gestionat şi el bine cursa conservând pe fi nal un loc doi obținut cu multă trudă. Cele 43 de puncte strânse din primul Grand Prix anunță un sezon fabulos pentru team-ul italian.

Schumi – modest

Revenirea septuplului campion mondial în Marele Circ a fost la fel de aşteptată ca şi ieşirea lui pe vremea când domina atât de autoritar competiția încât dispăruse practic orice urmă de suspans. Înainte de Gulf Air Bahrain Grand Prix, Michael Schumacher a declarat că se simte încă ruginit. Cursa făcută, una mai degrabă anonimă, a confi rmat spusele germanului. Dar aşa cum specialiştii consideră că regula eliminării realimentării lasă doar deocamdată impresia că nu ajută spectacolul tot aşa, probabil, vom vedea tot mai puține curse în care Schumi să nu conteze în lupta pentru primul loc.

Info circuit:
Număr de tururi: 49
Lungimea circuitului: 6,299 km
Distanța de parcurs: 308,405 km
Record pe tur: 1’ 30,252” – M. Schumacher (2004)

Stiri recente

Xavi, despre arbitrajul lui Istvan Kovacs: A fost un dezastru

Antrenorul echipei FC Barcelona, Xavi Hernandez, l-a criticat dur pe Istvan Kovacs după meciul cu PSG, scor 1-4, în...