Finala Cupei Davis s-a jucat în semifinale, când Sinner a câștigat cu Djokovic

Finala Cupei Davis s-a jucat în semifinale, când Sinner a câștigat cu Djokovic – Editorial de Cristi Mîndru

1. Italia a castigat Cupa Davis dupa 47 de ani. Finala se jucase ieri in semifinale cand Sinner a castigat cu Djokovic de la 4-5, 0-40 in decisiv. Serbia avea 1-0 si Nole trei mingi pentru finala. Italienii ii fac statuie lui Jannik care in ultimele doua saptamani l-a batut de doua ori in trei meciuri pe Nole insa l-a ratat pe cel mai important, finala de la Torino.

2. La Dinamo-FCSB nu te poti uita. Nivel modest, cainii au jucat ceva doar vreo 10 minute si sunt atat de slabi incat ti-au omorat si speranta. Pacat de galerie.

3. S-a dus si antrenorul Barcei din finala de la Sevilla 86’. Terry Venables a facut parte din stirpea antrenorilor mucaliti britanici din epoca romantica. Cand mingea mai mult zbura si oasele trosneau. Robson, Redknapp, Clough si altii. Varfurile carierei de antrenor au fost curmate de penalty-uri: pe banca Barcelonei cu Steaua in finala CCE 86’ si cu nationala Angliei la Euro ‘96 in semifinale. ,, Sunt doua feluri prin care poti primi mingea. Unul e de la coechipieri si acesta e singurul mod” le spunea jucatorilor Sir Terry…

CV Cristian Mîndru

A debutat in presa in 2002 ca reporter la Antena 1. Din 2003 a fost redactor – comentator la TV Sport ( sport.ro). Unde a comentat  partide de fotbal ( Liga 1, serie A, Premier League, Primera Division). Din 2004 este angajat al TVR. A făcut parte din echipa de la Bucureşti care a produs pentru TVR JO de Vară de la Atena 2004.

A comentat futsal (fotbal de sală) timp de un an şi zeci de meciuri de tenis, incluzând aici partidele de Cupa Davis ale României din ultimii ani. Și finale ale unor turnee de mare şlem, transmise de TVR, dar şi partide la Open România. Comenteaza fotbal, baschet, tenis, handbal si schi alpin.

A participat ca redactor–comentator la JO de Vară de la Beijing 2008, Londra 2012, Rio 2016, Tokyo 2020. Cât si la JO de iarnă de la Vancouver 2010. A comentat din studioul TVR JO de Iarna de la Soci 2014, Pyeong-Chang 2018 si Beijing 2022.

În 2008 a primit premiul special „Cristian Ţopescu” – TV Mania pentru cel mai promiţător tânăr jurnalist sportiv.

A fost prezentator sau producător al studiourilor „Champions League” şi al emisiunilor de fotbal din timpul EURO 2008 si 2012, CM 2006, 2010, 2014, CM 2018. Din 2010 prezintă şi principalele jurnale sportive la TVR 1 şi TVR 2. În 2013 a prezentat festivitatea de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE 2013).

Cristian Mîndru ne aduce ştirile din Sport la TVR 1 si este comentator de tenis la Digisport si Eurosport.

Stiri recente

Dosar penal in rem pentru distrugere şi tulburarea ordinii publice în conflictul dintre suporteri înaintea meciului Rapid – UTA. Patru persoane au avut nevoie...

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat, că înaintea meciului Rapid - UTA, a avut loc în...