Te asteptam si pe retelel sociale

Sporturi

Finala câştigată de Halep în 2015, pe podiumul celor mai frumoase de la Indian Wells

WTA a stabilit cele mai frumoase trei finale din istoria de 28 de ediţii ale turneului de la Indian Wells, iar între acestea se numără şi cea câştigată de Simona Halep, în 2015.

Atunci, Simona a câștigat în faţa sportivei sârbe Jelena Jankovici, scor 2-6, 7-5, 6-4, primul succes major din cariera româncei.

„La ediţia din 2015 nu trebuia să fie ziua Simonei Halep. Pentru un singur motiv, era Serena Williams. Era anul în care marea jucătoare americană revenea la Indian Wells pentru prima dată după ce ridicase trofeul cu 14 ani înainte. Urma să joace cu Halep în semifinale şi basmul trebuia să se încheie cu repetarea succesului ei. Dar rareori viaţa este un basm, astfel că Serena nu a putut trece peste o accidentare, iar românca a mers să o înfrunte pe Jelena Jankovici pentru titlu. Ceea ce a găsit Halep în acel moment nu a fost atât forma ei cea mai bună, ci poate cel mai mare curaj”, se arată pe site-ul WTA.

Simona Halep obţinea atunci primul ei trofeu de categorie Premier Mandatory, performanţă pe care a repetat-o anul trecut, la Madrid.

Celelalte două finale alese de WTA sunt cea din 1999, când Serena Williams a învins-o pe Steffi Graf, cu 6-3, 3-6, 7-5, şi cea din 2005, când Kim Clijsters a trecut, cu 6-4, 4-6, 6-2, de Lindsay Davenport.

În această săptămână, Simona Halep începe un nou parcurs la Indian Wells, competiţie la care a devenit a treia favorită după retragerea Serenei Williams.