Final de drum pentru Simona Halep la Indian Wells

Simona Halep, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 11, a fost învinsă, luni, cu scorul de 7-5, 6-4, de Aliaksandra Sasnovici din Belarus, locul 100 WTA, în turul al treilea al turneului de categorie WTA 1.000 de la Indian Wells.

Pe arena a doua de la Indian Wells, Sasnovich a arătat un joc mult peste poziţia pe care o ocupă acum în clasament. Sportiva din Belarus a fost agresivă, a controlat jocul de pe fundul terenului cu lovituri aplicate cu forţă, către marginile laterale ale terenului. Cu un serviciu foarte bun, nu neapărat puternic, ci cu efect şi bine plasat mai degrabă, cu un rever pe care îl execută iute, din săritură, de pe loc sau din alergare, şi în diagonală, şi în lung de linie, sportiva de pe locul 100 mondial a dictat ritmul şi a ţinut-o pe Halep într-o continuă mişcare.

În faza următoare, Sasnovich, care în turul al doilea a eliminat-o pe Emma Răducanu, va evolua cu Petra Kvitova din Cehia, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 7, sau cu Victoria Azarenka din Belarus, locul 32 WTA şi cap de serie numărul 27.

Calificarea în optimi este recompensată la competiţia americană cu un premiu de 92.000 de dolari şi cu 120 de puncte WTA.

Jucătoarele eliminate în turul al treilea primesc un premiu de 51.895 de dolari şi 65 de puncte WTA.

Stiri recente

Simona Halep, în turul doi la Toronto

Simona Halep (15 WTA) s-a calificat în turul doi la Toronto, turneu dotat cu premii de 2.527.250 de dolari. Halep...