Ferrari vrea al 8-lea titlu in 10 ani

0
162

Preşedintele echipei italiene de Formula 1, Luca di Montezemolo, a cerut formaţiei sale, piloţilor în primul rând, să nu mai comită ‘erorile stupide’, aluzie la cursa de duminica trecută de la Silverstone, dacă vrea să mai spere la titlul mondial de Formula 1.

‘Sper că suntem capabili să cucerim al 8-lea titlu în 10 ani, şi vom putea face acest lucru dacă scăpăm de prostiile pe care le facem’, a subliniat preşedintele într-un interviu acordat La Gazzetta dello Sport. Una dintre greşelile la care se referă Luca di Montezemolo este păstrarea cauciucurilor intermediare la prima trecere pe la standuri a finlandezului Kimi Raikkonen şi menţinerea acestor pneuri vreme îndeajuns de îndelungată pentru a anula orice opţiune de victorie în Marele Premiu al Marii Britanii.

În timpul acestei curse, cei doi piloţi ai scuderiei, Raikkonen şi brazilianul Felipe Massa, au fost eroii multor incidente, finlandezul reuşind, totuşi, să termine pe locul 4. ‘Nu mi-a plăcut nimic din ce am văzut la Silverstone, dar cred că a fost o lecţie foarte utilă. Cunoscându-mi oamenii, sunt sigur că totul se va încheia aici’, a precizat di Montezemolo, pe un ton împăciuitor, dar cu un substrat ameninţător.

De altfel, preşedintele Ferrari a subliniat că echipa a făcut în acest sezon atâtea greşeli, încât nu-şi mai poate permite nicuna în cursele care au mai rămas din Campionatul mondial. ‘Suntem la jumătatea campionatului şi ne menţinem în frunte, dar am pierdut multe oportunităţi să ne desprindem. Acum, am încheiat cu asemenea erori’, a afirmat Luca di Montezemolo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here