Ferguson, de acord cu probele video la meciuri

Unul dintre cei mai titrati tehnicieni de fotbal din lume, Sir Alex Ferguson, antrenorul lui Manchester United, a pledat intr-un interviu acordat prestigiosului cotidian italian Gazzetta delo Sport, pentru introducerea probelor video in meciurile de fotbal, ca si instrument in transarea fazelor controversate. Procedeul este folosit deja cu succes in marile competitii de rugby.

Ferguson a argumentat ca „Fotbalul are nevoie de tehnologie. Nepotul meu foloseste deja computerul in timp ce FIFA e cu decenii in urma.”

Declaratiile lui Ferguson vin in acelasi timp cu cele ale presedintelui FIFA Sepp Blatter care a spus ca o solutie pentru evitarea deciziilor incorecte ar fi extinderea numarului de arbitri asistenti de la 2 la 4. Cei doi arbitri in plus ar urma sa fie folositi pentru zona careului. Marirea cu doi oameni ar spori insa cheltuielile cu brigazile de arbitri si nu ar elimina intru totul erorile.

FIFA este insa reticenta la introducerea probelor video in fotbal desi se pare ca la Campionatul Mondial din Germania un al 4-lea oficial a avut in permanenta acces la imagini video, intervenind in anumite situatii limita. Cu toate acestea, nu au fost impiedicate momente hilare de genul celor intamplate cu arbitru Graham Poll care a eliminat un jucator abia la al 3-lea cartonas galben.

Stiri recente

FCSB va disputa două partide amicale în turneul de pregătire din Ţările de Jos

FCSB va disputa două partide amicale în turneul de pregătire din Ţările de Jos, care va avea loc până...