Federer rămâne regele ATP

În ciuda înfrângerii suferite în turul doi de la Indian Wells, elveţianul Roger Federer rămâne de departe lider în clasamentele ATP date publicităţii luni, înainte de un nou turneu deosebit de important, cel de la Miami din seria Masters Series.

Federer a fost eliminat de argentinianul Guillermo Canas încă din turul doi al turneului masculin de tenis de la Indian Wells dar elveţianul păstrează un avans consistent de aproape 3.000 de puncte faţă de spaniolul Rafael Nadal în ATP Entry Ranking şi 61 de puncte avans faţă de germanul Tommy Haas în ATP Indesit Race, ierarhia care contabilizează rezultatele din acest an calendaristic.

În ATP Entry Ranking de altfel top 5 a rămas neschimbat cu Federer pe primul loc, 7.715 puncte, urmat la aproape 3.000 de puncte Rafael Nadal, la peste 4.700 de puncte de americanul Andy Roddick, la 4.850 de puncte de rusul Nikolay Davydenko şi la aproape 5.000 de puncte de chilianul Fernando Gonzalez.

Top 10 este completat în ordine de spaniolul Tommy Robredo, croatul Ivo Ljubicic, ambii în urcare, americanul James Blake, în coborâre, germanul Tommy Haas şi sârbul Novak Djokovic, ultimul aflat şi el în urcare.

Cea mai interesantă urcare din ATP Entry Ranking a obţinut-o însă britanicul Andy Murray, semifinalistul de la Indian Wells reuşind să urce până pe locul 12, cel mai bun loc obţinut de acesta în istoria ATP iar panta ascendentă pe care se află sportivul de numai 19 ani îi dă speranţe acestuia la o clasare în top 10 în săptămânile următoare.

În ATP Indesit Race, clasamentul care contabilizează doar rezultatele din 2007, Federer este lider cu 261 de puncte, urmat de germanul Tommy Haas cu 200 de puncte, americanul Andy Roddick cu 185 de puncte, spaniolul Rafael Nadal cu 180 de puncte şi sârbul Novak Djokovic cu 172 de puncte.

Top 10 în această ierarhie este completat de britanicul Andy Murray, chilianul Fernando Gonzalez, rusul Mikhail Youjnâi, croatul Ivo Ljubicic şi argentinianul Juan Ignacio Chela.

Clasamentul WTA Entry Ranking este mult mai echilibrat şi are din 19 martie chiar o nouă lideră, belgianca Justine Henin, cea care a depăşit-o cu 81 de puncte pe rusoaica Maria Sharapova, fosta lideră a tenisului mondial feminin.

Henin are 3.645 de puncte, cu 81 mai multe decât Sharapova, cu 698 mai multe decât rusoaica Svetlana Kuzneţova, cea care a urcat pe locul trei, cu 714 mai multe decât franţuzoaica Amelie Mauresmo, care a coborât pe locul patru, şi cu peste 1.000 de puncte mai mult decât belgianca Kim Clijsters, sportivă care a anunţat că se va retrage la finalul acestui sezon competiţional.

Top 10 din WTA Entry Ranking este completat de elveţianca Martina Hingis, rusoaica Nadia Petrova, cehoaica Nicole Vaidisova, sârboaica Jelena Jankovic şi rusoaica Elena Dementieva, în timp ce învingătoarea de la Indian Wells, slovaca Daniela Hantuchova, a urcat pe locul 12.

În clasamentul WTA Race ce contabilizează rezultatele din acest an calendaristic, americanca Serena Williams este lideră cu 1030 de puncte, urmată de elveţianca Martina Hingis cu 991 de puncte, rusoaica Maria Sharapova cu 960 de puncte, belgianca Kim Clijsters cu 915 puncte şi sârboaica Jelena Jankovic cu 885 de puncte.

Top 10 este completat de rusoaica Svetlana Kuzneţova, franţuzoaica Amelie Mauresmo, slovaca Daniela Hantuchova, cehoaica Nicole Vaidisova şi belgianca Justine Henin.

Stiri recente

Planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice de la Paris au fost furate dintr-un tren

O geantă în care se aflau un computer şi două stick-uri de memorie USB care conţineau planurile de securitate...