Federer încă domină clasamentele ATP

Elveţianul Roger Federer este în continuare liderul absolut al clasamentelor ATP dar în ierarhia ce contorizează rezultatele din acest an, Federer mai are doar patru puncte avans faţă de sârbul Novak Djokovic.

Dacă în clasamentul general ATP Entry Ranking situaţia în primele cinci locuri a rămas nemodificată iar Federer are un avans considerabil, peste 2.400 de puncte faţă de spaniolul Rafael Nadal şi peste 4.300 de puncte faţă de americanul Andy Roddick, în clasamentul rezultatelor din 2007 situaţia este mult mai complicată.

Federer este lider în Indesit ATP Race însă elveţianul are doar patru puncte avans faţă de surprinzătorul sârb Novak Djokovic şi 64 de puncte avans faţă de britanicul Andy Murray.

Învingătorul de la Valencia, spaniolul Nicolas Almagro, a urcat pe locul 31 în clasamentul general ATP şi pe locul 20 în clasamentul pentru 2007, cu o urcare de 15 locuri, în timp ce croatul Ivo Karlovic, învingătorul de la Houston, este acum pe locul 23 în clasamentul pentru 2007, cu o urcare de 24 de locuri, şi pe locul 62 în clasamentul general ATP, cu o urcare impresionantă de 46 de locuri.

În clasamentul general feminin, situaţia în primele şase locuri a rămas nemodificată, cu Justine Henin, Maria Sharapova şi Amelie Mauresmo pe podium, în timp ce Jelena Jankovic, învingătoarea de la Charlstone, a urcat două poziţii, de pe locul nouă pe locul şapte.

Jankovic a ajuns pe locul doi în clasamentul rezultatelor din 2007, la 101 puncte de lidera Serena Williams, în timp ce podiumul este completat de Justine Henin din Belgia, sportivă aflată însă la mare distanţă de primele două clasate.