FC SEVILLA – ŢSKA MOSCOVA: Invincibila armada

Teoretic, Sevilla nu are absolut nici un motiv de temere în faţa ruşilor. Pentru că, de-a lungul istoriei, recenta adversară a Urziceniului a înregistrat doar victorii în faţa ruşilor pe arena „Sanchez Pizjuan”. Dar, aşa cum era de aşteptat, moscoviţii se prezintă pe teritoriul iberic cu alte socoteli. Gândirea celor de la ŢSKA este destul de simplă. Au nevoie să înscrie, cel puţin o dată, pentru a nu fi eliminaţi. Pentru că, în disputa de pe 24 februarie de la Moscova, sevilianul Alvaro Negredo avea să deschidă scorul, pentru ca în repriza secundă Mark Gonzales să restabilească egalitatea.

Juande Ramos stie ruseste

Dar, cum spuneam, Sevillei îi priesc confruntările cu formaţii ruseşti. ŢSKA ar putea fi cea de-a treia victimă consecutivă trecută pe răboj. În sezonul 2005/2006, an în care Sevilla îşi adjudeca fosta Cupa UEFA, spaniolii aveau să ducă un adevărat „război rusesc”. În faza grupelor se înclinau pe terenul lui Zenit St. Petersburg (1-2), pentru ca apoi să o învingă în două rânduri pe Lokomotiv Moscova (2-0 şi 1-0), iar în sferturile de fi nală urma revanşa în faţa lui Zenit cu un sec 4-1 în Spania şi 5-2 la general. Este clar că andaluzii sunt redutabili acasă dacă ţinem cont că în actuala ediţie din Champions League au obţinut şase victorii şi o singură remiză pe „Sanchez Pizjuan”. Un alt aspect cât se poate de interesant ţine şi de tehnicianul andaluzilor. Juande Ramos, de două ori câştigător al Cupei UEFA cu Sevilla, a petrecut şase săptămâni pe banca tehnică a lui ŢSKA Moscova în toamna trecută.

Pronostic: 1. În tur 1-1

Stiri recente

România s-a calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial, după victoria cu Serbia

Naţionala de handbal feminin a României a învins, la Herning, în grupa E, reprezentativa Serbiei, scor 37-28 (19-13) şi...