FC Porto, acuzata de coruptie sportiva

Presedintele lui FC Porto, Nino Pinto da Costa, este acuzat ca le-a oferit prostituate celor trei arbitri ai meciului FC Porto-Estrela Amadora 2-0, meci disputat in 2004, informeaza presa portugheza.

Procuratura are motive suficiente pentru a incepe urmarirea penala a lui Nino Pinto da Costa, acuzat de coruptie sportiva. In 2004, la un meci FC Porto-Estrela Amadora, oficialul alb-albastrilor le-a oferit arbitrilor prostituate, FC Porto castigand intalnirea cu 2-0.

Principala proba a acuzarii este marturia fostei sotii a lui Pinto da Costa, Carolina Salgado, care l-a denuntat pe presedintele gruparii de pe Dragao. In acest dosar, mai sunt acuzati omul de afaceri Antonio Araujo, un alt oficial al lui FC Porto, Reinaldo Teles si cei trei arbitri: Jacinto Paixao, Jose Chilrito si Manuel Quadrado.

Carolina Salgado, fosta sotie a presedintelui lui FC Porto, a fost investigata dupa ce intr-o carte autobiografica denumita “Eu, Carolina”, a descris metodele folosite de Pinto da Costa pentru a obtine favorurile arbitrilor.

NunoPinto da Costa a mai fost amendat in 2005 cu suma de 125.000 de euro pentru implicarea in scandalul de arbitraj “Fluierul de Aur”, scandal declansat in 2004.

Stiri recente

Burcă nu mai este antrenorul echipei Dinamo

Clubul Dinamo 1948 Bucureşti a anunţat oficial încetarea raporturilor contractuale, de comun acord, cu antrenorul Ovidiu Burcă. Burcă a început...