FC Otopeni: Vor sa zboare

0
136

Vecinătatea aeroportului a dat aripi unei echipe care se năştea doar cu şase ani în urmă. Decolînd din mocirla Diviziei D, CS Otopeni luptă acum pentru promovarea pe prima scenă.

Născuţi cîştigători

Clubul sportiv din Otopeni pare o ciudăţenie a naturii. Născut în 2001, a trecut de la stadiul de bebeluş în landou la intelectualul grăbit către birou în doar şase ani. Istoria e simplă, dar spectaculoasă. Pasiunea unui primar, Silviu Gheorghe Constantin, pentru sport şi ideea de mişcare au stîrnit o emulaţie cu bătaie lungă în comuna cu cel mai mare aeroport din ţară. În 2001 a apărut ideea. În 2007, CS Otopeni are formaţie de baschet în prima ligă, secţie de şah cu juniori campioni mondiali, o altă secţie campioană naţională la orientare sportivă, una de karate, precum şi o echipă de fotbal care de doi ani se luptă pentru promovarea pe prima scenă.

Reconstrucţie din temelii
În ediţia 2002/2003 a Diviziei C, CS Otopeni fuziona cu formaţia din Pucioasa, după ce doi ani la rînd activase în “D”. Pentru că în Otopeni nu exista un stadion, meciurile considerate “acasă” se jucau pe stadionul “Mecanică Fină”. Impactul cu “C”-ul n-a fost nici facil şi nici presărat cu succese. După zece etape echipa ocupa ultimul loc în clasament cu numai trei puncte la activ! În luna octombrie, frîiele formaţiei au fost preluate de Marian Pană, dar zestrea din pauza de iarnă se rezuma la nouă puncte în clasament. Partea a doua a sezonului a însemnat practic o reconstrucţie din temelii, dar din mers. Otopeniul a răsuflat adînc dorindu-şi în primul rînd supravieţuirea. În retur au fost adunate 32 de puncte, iar echipa a terminat sezonul pe locul şapte. Obiectivul pentru anul următor a fost clar: promovarea.

M. Pana: “Nu se joacă doar pe teren”

Reporter: Sînteţi de aproape cinci ani la cîrma echipei.
Marian Pană: Într-adevăr, se poate spune că sînt un antrenor longeviv. Dar rezultatele echipei şi evoluţia progresiv bună a jucătorilor m-au ţinut aici.

Reporter : A fost greu saltul din Divizia C în Divizia B?
Pană: Situaţia în sine era destul de grea chiar atunci cînd eram în Liga a II-a. Am reuşit să ne menţinem şi să promovăm în Divizia B aducînd şi cîţiva jucători de valoare. Cum s-ar spune: obiectiv îndeplinit.

Reporter: Aţi ratat promovarea în prima ligă pe ultima sută de metri doi ani la rînd. Pană: Şanse au fost, dar, atenţie, n-am avut ca obiectiv promovarea! A fost o lipsă de concentrare în momentele importante şi poate că şi jucătorii n-au crezut că se poate face pasul acesta în Liga 1.

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni, 19 martie 2007

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here