Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

Fanii lui AC Milan il contesta pe Berlusconi

Circa 8.000 de suporteri ai echipei italiene de fotbal AC Milan au semnat în mai puţin de 2 zile o petiţie pe internet, pentru ca proprietarul grupării, Silvio Berlusconi, să vândă clubul, pentru a demonstra că are ‘orgoliul de a fi milanista’.

Textul petiţiei, pe care un grup de suporteri ‘rossoneri’ au postat-o pe pagina de web firmiamo.it, susţine că Berlusconi ‘nu are nicio intenţie de a investi în club, iar de când este în politică Milan nu mai este competitivă din punct de vedere economic în Europa’. Promotorii iniţiativei au reamintit că în calitate de director general al clubului, Adriano Galliani, ca şi Berlusconi şi familia sa se plâng adesea când sunt întrebaţi de posibilele transferuri, de preţurile ridicate ale celor mai buni jucători şi de condiţiile fiscale defavorabile cluburilor italiene. Într-un recent interviu, fiul proprietarului, Piersilvio Berlusconi, a afirmat în Gazzetta dello Sport că visul său este să-l transfere pe David Villa de la Valencia, dar că preţul acestuia i se pare ‘exagerat’.

Petiţia se încheie astfel: ‘Pentru binele tuturor, şi în primul rând al AC Milan, iubite preşedinte, vinde şi demonstrează mândria de a fi milanist‘.

În acest moment, din lotul de 29 de jucători pe care îi are AC Milan, 20 sunt de peste 30 de ani, iar în sezonul trecut, deşi a câştigat ‘printr-un miracol’, cum se scrie în petiţie, Liga campionilor, echipa nu s-a calificat pentru cea mai importantă competiţie europeană intercluburi.

Citeste mai multe!