EXCLUSIV Viorel Moldovan se retrage

0
179

Viorel Moldovan (foto) este hotarît sa agate ghetele în cui. Nici macar în cazul în care Rapidul se va califica în Liga Campionilor Moldovan nu va reveni asupra deciziei. Atacantul care va împlini în luna august 35 de ani recunoaste ca si-ar dori sa ramîna în Giulesti si ia în calcul inclusiv posibilitatea sa continue ca secund al lui Razvan Lucescu. Cu toate acestea, fostul international marturiseste ca, în viitor, ar fi posibil sa ajunga chiar si conducator de club, daca nu va avea succes ca antrenor.

Reporter: Vio, se încheie şi acest sezon, cum a fost pentru tine?
Viorel Moldovan: A fost un campionat interesant, disputat, chiar dacă titlul a fost cîştigat de Dinamo din tur. Au profitat de paşii noştri greşiţi şi de cei ai steliştilor. Pentru locul doi lupta se va da pînă la capăt. Oricum, nu înţeleg de ce toată lumea crede că acest loc doi te duce în Liga Campionilor şi uită că mai sînt şi tururi preliminare. Şi dinamoviştilor le va fi foarte greu acum să ajungă în grupe.

Reporter: Crezi că e imposibil să depăşeşti acei adversari foarte bine cotaţi?
Moldovan: Îţi trebuie un lot puternic şi valoros pentru a ajunge acolo. Nici Dinamo, nici Steaua şi nici Rapidul nu pot face faţă. S-a văzut la Steaua care e nivelul nostru. Poţi să baţi pe cineva dacă îi prinzi într-o zi proastă. Dar după ce am urmărit semifinalele din acest an, agresivitatea, pressing-ul, viteza de joc, am rămas uimit. E greu pentru jucătorii români să facă faţă. Trebuie să mai treacă mult timp pînă vom fi şi noi pregătiţi.

Reporter: Să revenim la tine. Vara trecută te-ai retras, dar ai fost convins să te întorci pe gazon. Îţi pare rău?
Moldovan: Nu regret absolut deloc. Aveam o datorie morală. Mă bucur că m-am întors aici, unde m-am simţit şi mă simt atît de bine. În plus, sînt mulţumit de felul în care am jucat. Rapid a încîntat prin ceea ce a arătat în teren. Toată lumea a fost impresionată. Păcat că nu am fost pragmatici, dar pînă la urmă e doar fotbal, şi aşa ar trebui să fie peste tot.

Reporter: Ce se va întîmpla la finalul acestui sezon cu Viorel Moldovan?
Moldovan: Vom vedea în următoarele săptămîni. De jucat nu mai vreau să joc, pentru că îmi stă capul la altceva, la antrenorat. Nu e bine să o lungeşti prea mult, să rişti să devii ridicol. Mi-e greu să mă mai concentrez, să mă motivez. Pentru un atacant e greu şi nu vreau să forţez lucrurile. A venit momentul să fac altceva.


Continuarea in numarul 63 al Sport Magazin powered by kicker