EXCLUSIV VICTOR PITURCA/ ”Pentru mine nu exista un complex iugoslav”

0
155

Tipicar aşa cum îl ştim, Piţurcă nu a omis nici un detaliu în pregătirea partidei de sâmbătă, împotriva trupei lui Radomir Antic. Considerându-l decisiv, selecţionerul nu promite spectacol la meciul de la Constanţa ci o aprigă luptă tactică. Dar cine s-ar mai plânge de lipsa floricelelor în cazul unei victorii?

SportM: Domnule Piţurcă, sunteţi optimist sau pesimist înaintea meciului de la Constanţa?
Victor Piţurcă: Nu am de ce să fiu pesimist. Sunt optimist pentru că am încredere în jucătorii care formează echipa naţională. Am demonstrat de multe ori că în meciurile importante, împotriva unor adversari foarte buni, putem câştiga. De ce n-am trece şi de acest hop?

SportM: Cum credeţi că va arăta această partidă?
Victor Piţurcă: Nu ştiu sigur cum va arăta. Antrenorii pregătesc meciurile, cel puţin eu aşa fac, până în cele mai mici amănunte dar realitatea poate fi alta decât cea aşteptată. Noi trebuie să fim organizaţi iar atunci când intrăm în posesia mingii să creăm faze de poartă periculoase.

Poate rezulta un meci spectaculos dar la fel de bine poate fi unul de uzură, depinde dacă şi când se va marca. Echipa care va înscrie prima, se va închide. Noi avem neapărată nevoie de cel puţin un gol aşa că trebuie să ne asumăm nişte riscuri.

SportM: Care sunt plusurile şi care minusurile din tabăra adversarilor?
Victor Piţurcă: Minusuri nu prea au. Au un joc colectiv aproape complet iar de la mijloc în sus sunt foarte puternici, aproape toţi mijlocaşii şi atacanţii pot face diferenţa.

SportM: Dar de la noi?
Victor Piţurcă: Pe noi ne ştiţi bine. Calitatea noastră principală este forţa grupului. Suntem între cele mai bune 20 de echipe din lume deci avem valoare. De când sunt eu antrenor am întâlnit mulţi adversari de top şi nu s-a văzut nici o diferenţă, nu ne-au prea găsit minusuri.

SportM: Avem şi jucători suspendaţi şi accidentaţi şi ieşiţi din formă. Vă este teamă?
Victor Piţurcă: Momentul în care întâlnim Serbia nu este cel mai bun. Ne lipsesc jucători importanţi dar eu sper ca cei care îi vor înlocui să fie la înălţime. În plus, ai dreptate, poate că unii tricolori nu traversează cea mai bună formă dar atunci când vii la lot pentru un asemenea meci ca cel cu Serbia uiţi de tot şi dai 110% din ceea ce poţi.

SportM: Credeţi în existenţa aşanumitului complex iugoslav?
Victor Piţurcă: Nu, nici vorbă! Pentru mine nu există aşa ceva. Se vor întâlni două echipe nu două naţiuni.

Continuarea interviului cu Victor Piţurcă:

EXCLUSIV VICTOR PITURCA/ “Nu stiu daca Max Nicu va debuta cu Serbia”

EXCLUSIV VICTOR PITURCA/ “Meciul cu Serbia este decisiv”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here