EXCLUSIV/ Vasile Miriuta: ”Hoffenheim e tare!”

În momentul de faţă nu trebuie să mai surprindă pe nimeni prestaţia noupromovatei 1899 Hoffenheim. Dacă ne uităm la lotul lor ne dăm seama că merită să fie acolo, în faţă. Pe lîngă asta acest Diettmar Hopp este un om cam la fel de bogat ca şi Roman Abramovici de la Chelsea, s-ar putea chiar peste el. Din iarnă am auzit că vor mai aduce încă alţi doi-trei jucători de valoare, aşa că nu este vorba doar de „un foc de paie”.

Avînd în vedere că mă aflu chiar în Germania în aceste zile, pot să va spun că am stat de vorbă cu diferiţi manageri şi urmează să mai discut şi cu alţii, referitor la unii jucători, majoritatea români. Campionatul Germaniei nu este unul puternic, însă se joacă foarte mult pe determinare, pe fizic, capitole la care jucătorii autohtoni stau destul de slab. Felix Magath, tehnicianul lui VfL Wolfsburg, îmi spunea în momentul în care i-am propus nişte jucători români: „Voi nu sînteţi luptători, nu ştiţi să vă agăţaţi de orice oportunitate. Aveţi o tehnică incredibilă însă ambiţia lipseşte, uneori, cu desăvîrşire”.

Mă gîndesc la faptul că mulţi ar putea evolua aici, mai ales că se vede clar că nu sînt chiar aşa de buni. Werder a pierdut în Liga Campionilor, acasă, cu Panathinaikos. Deja vor fi schimbări majore la această formaţie, mulţi dintre cei care au jucat bine anul trecut au impresia că sînt mari vedete şi că nu trebuie decît să păşească pe gazon pentru a cîştiga meciul, un lucru care a enervat la culme conducerea.